Ymere reduceert tienduizenden kilo’s CO2 met Hero Cloud-GBS

Wij spraken met Mirjam Zwart en Cecilia Stoop van Ymere. Mirjam Zwart is Senior medewerker Huisvesting en Projecten. Cecilia is locatie beheerder van de vestiging in Hoofddorp. Wij vroegen haar naar haar ervaring met Hero Balancer in hun multi tentant pand in Hoofddorp.
thumbnail_afbeeldingen_Ymere

Hoe ben je op Hero Balancer gekomen?

”Via via eigenlijk. Stefan Kloosterboer (CCO Hero Balancer) is destijds op bezoek geweest bij een scholengemeenschap welke kantoorruimte in ons pand huurt. Zij huren de kantoorruimte bij ons voor het bestuur van de school. 

In dit gesprek over de verduurzaming van de scholen gaf de contactpersoon aan dat het binnenklimaat in het pand van Ymere ook niet altijd optimaal was. Hij heeft Stefan toen met mij in contact gebracht.

Er was ook zeker behoefte vanuit onze kant. Het concept van Hero Balancer om te besparen op de gasrekening was erg interessant voor ons. Duurzaamheid staat bij Ymere hoog op de agenda, echter wordt er vaak alleen gekeken naar elektriciteitsverbruik. Verduurzaming op gas is vaak ingewikkeld. Het Cloud-GBS maakt dit laagdrempelig mogelijk voor ons.”

Hoe bediende je voorheen de klimaatinstallatie?

”Wij hadden voorheen zelf geen controle over de klimaatinstallatie. Als het te koud is of bij gewenste aanpassingen namen wij contact op met Comfort Partners B.V. De installateur kwam dan vaak langs op locatie om een aanpassing te maken. Wij hadden zelf geen kennis van het GBS. Het vervelende is dat wij voor 8 verschillende locaties ook 8 verschillende gebouwbeheersystemen hebben. Met de app van Hero Balancer kunnen wij, maar ook onze huurders, zelf eenvoudig een aanpassing aan de tijdschema’s en zone setpoints maken.”

Hoe gaat Hero Balancer jou helpen?

”Door het Hero Balancer GBS kunnen we huurders in het weekend zelf de verwarming laten beheren. Vroeger was dit niet mogelijk. Gebouwbeheer koste ons hierdoor veel tijd en ook voor de huurders was dit verre van de ideale oplossing. Verder hebben wij zelf inzicht in de binnentemperatuur. Dit geeft ons onderbouwing wanneer een klachten over het binnenklimaat zijn. Ook weten we nu of we de gewenste temperatuur moeten bijschakelen. 

De CO2 reductie die tot stand komt door de energiebesparing van het Hero GBS helpt ons onze verduurzamingsdoelstellingen te behalen.”

Hoe snel verdien je Hero Balancer terug?

”De besparing van het Hero GBS gaat gepaard met een andere verduurzamingsmaatregel die wij gelijktijdig hebben toegepast. We hebben namelijk de thermostaatknoppen op de radiatoren begrensd. Desondanks erg tevreden met de reeds behaalde besparing. De cijfers liegen er niet om.

  • 17%
  • € 3.755
  • 10415 KG CO2

Dit zijn zeker interessante gegevens om intern te presenteren. Een besparing als deze kan andere beslissers op gebied van gebouwbeheer en finance zeker over de streep trekken.”

Zou je Hero Balancer aanraden?

”Ja, zeker weten. We denken dat innovatie op gebied van gebouwbeheer essentieel is. Je bedient tegenwoordig alles met je telefoon. De app van Hero is dan ook erg gebruiksvriendelijk. Het is eenvoudig om tijdschema’s aan te passen en het binnenklimaat in te zien.”

Waarom heb je voor Hero Balancer gekozen?

”Ymere stelt zichzelf verduurzamingseisen. De focus lag hierbij vooral op elektra. Denk hierbij aan LED en bewegingssensoren voor de verlichting. Omdat verduurzamen op gas vaak erg duur en ingewikkeld is stond dit niet bovenaan de prio lijst. Hero Balancer springt hier met een kostenefficiënte oplossing goed op in. Door de stevige besparing verdient het systeem zichzelf snel terug. Ook de slimme weersturing vonden wij erg interessant. Een manier om het binnenklimaat voor onze huurders te verbeteren gaan wij natuurlijk niet uit de weg.

In de loop van ons gesprek kwamen wij er zelf achter dat het beheer van de installatie zelf ook veel efficiënter kon. Dit was uitbesteed aan de installateur. Wel makkelijk, maar dit kost telkens ook een hoop geld. Dat wij nu zelf controle hebben over de basisfunctionaliteiten is ook een groot pluspunt.”

Hoe is de samenwerking met Hero Balancer?

”Erg goed. Ik moet zeggen we spreken elkaar weinig maar als wij contact opnemen reageren jullie snel. Hero komt gelijk met een oplossing voor het vraagstuk. Wij houden van korte lijnen, dus geen 20 mailtjes over en weer. Hero sluit hier goed op aan.”

Denkt Hero Balancer mee met de klant?

”Absoluut. Neem bijvoorbeeld ons probleem met de groepenverdeling in het pand. Wij hebben maar 2 groepen in een pand van 4 verdiepingen. Wij zouden een onderverdeling willen maken zodat we per ruimte kunnen sturen. Hero draagt hierbij een oplossing aan door middel van online thermostaatknoppen die aan het GBS gekoppeld kunnen worden. Wij zitten zelf niet in de HVAC wereld. Hero houdt ons hierbij goed op de hoogte van nieuwe innovaties.”

Ook inzicht in en controle over jouw binnenklimaat?

Beheer jouw showroom met de regeltechniek van Hero Balancer.

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 0229-769009 of mail naar welkom@herobalancer.nl

Deel dit artikel

Meer klantverhalen

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.