Een gebouwbeheersysteem voor efficiënt beheer van installaties

Een gebouwbeheersysteem, vaak afgekort tot GBS, is een geïntegreerd systeem waarmee verschillende installaties van een gebouw geautomatiseerd en centraal beheerd kunnen worden. Naast eenvoud in beheer, kan slimme (regel)techniek ook zorgen voor kostenbesparing. Zo besparen bedrijven bijvoorbeeld op onderhoud én op verbruik (bijvoorbeeld gasverbruik).

Hero Balancer Gebouwbeheersysteem

Hero Balancer ontwikkelde een dergelijk gebouwbeheersysteem. Met ons cloud-based GBS besparen onze klanten tot wel 30% op hun energieverbruik. Naast een enorme CO2-besparing, verdienen zij het GBS op deze wijze ook heel eenvoudig terug. Een beetje net als met zonnepanelen.

Gebouwbeheersysteem Hero Balancer

Toepassingen van een gebouwbeheersysteem

Gebouwbeheersystemen worden toegepast in diverse omgevingen zoals kantoren, scholen, showrooms en wooncomplexen. Het Hero Balancer GBS vind je ook veel terug in gemeentelijke objecten; in de sporthal of brandweerkazerne kunnen we vaak ook veel besparen. 

Scholen

Een goed leerklimaat, door een gezond en duurzaam gebouw voor leerlingen en leerkrachten.

Meer informatie

Kantoren

Volautomatisch, energiezuinig en duurzaam vastgoed. Goed voor jezelf en je huurder.

Meer informatie

Showrooms

Een efficiënt gebouw en comfortabele omgeving voor jezelf en klanten.

Meer informatie

Wooncomplexen

Een comfortabel binnenklimaat en slimme energiebesparing.

Meer informatie

Gemeentelijke objecten

Comfort en energiebesparing  voor openbare gebouwen.

Meer informatie

Industrie

Slim energiebeheer voor grootverbruikers in de industrie.

Meer informatie

Hoe werkt een gebouwbeheerysteem?

Een gebouwbeheersyteem maakt gebruik van sensoren, actuatoren en een centrale beheerinterface (of app). Deze sensoren meten verschillende parameters zoals temperatuur, luchtvochtigheid en lichtintensiteit. Zo kunnen, afhankelijk van de ingestelde waarden,  de actuatoren vervolgens apparaten automatisch in- of uitschakelen. 

Zo bestaat het Hero cloud gbs bijvoorbeeld uit modulaire soft- en hardware om:

Let op: Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van ons systeem.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op jouw vraag hieronder niet gevonden? Plan dan een korte online demo in met een van onze Smart Building Adviseurs.

De kosten van een gebouwbeheersysteem zijn moeilijk te schatten. Het is volledig afhankelijk van jouw huidige systeem, aansturing ervan en oppervlakte.

In principe is een gebouwbeheersysteem niet duur. Helemaal als je op de lange termijn kijkt. 

Enerzijds is het Hero Balancer gebouwbeheersysteem aanzienlijk betaalbaarder dan traditionele gebouwbeheersystemen.  Anderzijds zorgt het Hero gebouwbeheersysteem voor een gemiddelde energiebesparing van 28% per jaar. Op deze manier verdien je een gebouwbeheersysteem snel terug.

Hoeveel warmte er nodig is om jouw ruimtes warm te krijgen wordt door Hero Operating System (Hero OS) op een slimme manier berekend. Hier gebruiken we onder andere de volgende variabelen voor:

  • Toekomstige weersverwachting
  • Jouw gebruikspatroon
  • Binnenklimaatcompensatie
  • Optimaliserende aanwarmtijd

Ook jouw ventilatie wordt slim gestuurd door Hero OS. Zo wordt het ventilatievermogen afgestemd op de CO2 waardes die door onze draadloze LoRa sensoren gemeten worden. 

Wil je meer uitleg over de werking en sturing van het Hero gebouwbeheersysteem? Plan dan een gesprek in met een van onze Smart Building Adviseurs.

Onze monteur komt bij je langs op locatie. Hij koppelt vervolgens de aanwezige installatiecomponenten aan het Hero Cloud-GBS. Dit kunnen bijvoorbeeld ketels, pompen, kleppen, WTW’s en een luchtbehandelingskast zijn.

Je krijg van onze binnendienst een uitleg over het gebruik van de app zodat je direct een vliegende en energie besparende start kunt maken.

Wil je meer uitleg over installatie van het Hero gebouwbeheersysteem? Plan dan een gesprek in met een van onze Smart Building Adviseurs.

Onze Smart Building Adviseur komt bij je langs om een “Quick Scan” te doen van jouw installatie. Hierin wordt gekeken welke gebouw gebonden installaties er zijn. Zo kunnen we de prijs van jouw Hero gebouwbeheersysteem bepalen. Uiteraard is dit volledig kosteloos en vrijblijvend.

Wil je meer uitleg over het verkoopproces van het Hero gebouwbeheersysteem? Plan dan een gesprek in met een van onze Smart Building Adviseurs.

Meer weten over ons Hero gebouwbeheersysteem?

Tobias vertelt jou graag meer over ons gebouwbeheersysteem voor jouw situatie. Plan gerust een meeting met hem in om te kijken wat Hero voor jou kan betekenen. 

Bekijk verhalen van jouw branchegenoten

Jouw concullega’s leggen uit waarom ze Hero kozen voor hun gebouwbeheer en welke besparingen zij hiermee behaalden.

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.