EPBD-3-van-kracht-450x450

Ingang van de EPBD III

Op 10 juli 2018 is de nieuwe Europese energy performance of building directive vastgesteld: EPBD (III). Dit is een richtlijn met als doel om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Deze richtlijn gaat vandaag (10 maart 2020) in.

EPBD III vanaf 10 maart 2020

De richtlijn bevat bepalingen voor:

Eisen binnen deze richtlijn

In deze richtlijn worden eisen voor technische bouwsystemen opgesteld voor de volgende onderwerpen:

De systeemeisen zijn van toepassing als:

Hoe worden de eisen gemeten?

De systeemeisen voor de energieprestatie worden uitgedrukt in de berekende primaire fossiele energie ten opzichte van de netto behoefte. Door het op deze manier te berekenen wordt niet alleen de efficiëntie meegenomen maar ook het gehalte hernieuwbare energie.
De energieprestatie-eisen zijn te vinden in onderstaande tabel:

Energieprestatie-eisen-705x212
Tabel 1: Vereiste indicatoren voor syteemrendementen

Bovenop de systeemeisen voor de energieprestatie moet het technische bouwsysteem onder andere:

Op het moment dat de systeemeisen van toepassing zijn moeten ze ook worden gedocumenteerd door de installateur aan de gebouweigenaar. Op hetzelfde moment is het verplicht om zelfregulerende verwarmingsapparatuur te installeren, voorbeelden van apparatuur welke aan de eisen voldoet zijn:

gebouwautomatiserings- en controlesysteem

Vanaf 1 januari 2026 moeten utiliteitsgebouwen met een verwarmings- of airconditioningssysteem met een vermogen van meer dan 290 kW voorzien zijn van een gebouwautomatiserings- en controlesysteem (GACS), deze systemen moeten:

Hoe draagt Hero hieraan bij?

Hero zorgt altijd voor een zo efficiënt mogelijk verwarmingssysteem, dit komt door het meenemen van de actuele weerdata (inclusief zon en wind) en de specifieke energieprestatie van uw gebouw.

Ook zorgen wij dat de warmtecapaciteit van uw ruimteverwarmingssysteem niet groter dan nodig is om te voorzien in de warmtevraag van het gebouw en is afgesteld op een energetisch optimale stooklijn met het behoud van comfort.

Dit zorgt ervoor dat u altijd voldoet aan de vereiste indicatoren voor systeemrendementen!

Tevens voldoet Hero aan de verplichting om zelfregulerende verwarmingsapparatuur te installeren, met Hero wordt uw gebouw per zone zo efficiënt mogelijk verwarmt.

Hero zet zelfs de eerste stappen richting het hebben van uw eigen gebouwautomatiserings- en controlesysteem!

Deel dit kennisartikel

Meer kennisartikelen

Westfries Gala Groeiparel WBG

Hero Balancer haalt de finale van de WBG Westfriese Groeiparel prijs!

Hero Balancer kwam tot de finale van de Groeiparel prijs. Tijdens het 30 jarig jubileum van het Ondernemers gala hebben wij de top drie gehaald dankzij ons innovatief vermogen en maatschappelijk belang. Maar wat maakt ons zo belangrijk en hoe zijn wij top drie geworden? Lees verder voor alles wat je moet weten over het Westfries Ondernemers gala van 2022.

Lees meer >
VolvoTvK-Foto

Gemeente initiatief: Pilot Volvo Ton van Kuyk voor aantoonbare energiebesparing

Op 17 december gaven de wethouder van Heiloo, Peter van Diepen en de Alkmaarse wethouder Elly Konijn-Vermaas het startsein voor de pilot om op een slimme manier energiegebruik te reduceren bij bedrijven. Tijdens de pilot, die het initiatief is van de Provincie Noord-Holland, Regio Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, worden de besparingen nu ook inzichtelijk gemaakt voor andere bedrijven. Volvo Ton van Kuyk gaat als eerste aan de slag met software van Hero Balancer.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.