Jouw gebouwbeheersysteem in de Cloud: veilig of niet?

Opslaan in de cloud betekent online opslaan via internet. De informatie staat dus niet op de computer, maar online. Sommige mensen zijn bang dat bestanden niet veilig zijn in de cloud of dat anderen toegang krijgen tot de gegevens. Met ons cloud-based gebouwbeheersysteem (GBS) hoef je hier geen zorgen om te maken. Sterker nog, data veiligheid is een van onze belangrijkste speerpunten. Wat de voordelen zijn van een Cloud-GBS zetten wij voor jou op een rij.

hoe ziet veiligheid in de cloud eruit?

Met een Hero Cloud-GBS is het mogelijk om zelfs bestaande klimaatinstallaties supermodern te maken, waardoor er ontzettend veel voordelen ontstaan voor jou als eindgebruiker:

Software is altijd up-to-date

Software wordt continu ontwikkeld en verbeterd, waardoor steeds meer mogelijk is om klimaatinstallaties zo intelligent mogelijk aan te sturen.

Al onze hard- en software wordt regelmatig bijgewerkt naar de nieuwste stabiele versie, om te voorkomen dat er op die manier gaten vallen in de beveiliging. Bijvoorbeeld doordat er bugs of beveiligingslekkern kunnen ontstaan in software van derde partijen die wij gebruiken. Zo voldoet jouw GBS van vandaag altijd aan de veiligheidsnormen van morgen.

Bovendien zorgt altijd up-to-date software ervoor dat de jouw GBS en app voorzien worden van alle nieuwste features, zoals verbeterde functionaliteit van binnenklimaatmonitoring en instellen van tijdschema’s en setpoints.

Eigen netwerk voor jouw gebouwbeheersysteem

Onze apparatuur zit altijd op zijn eigen mobiele netwerk, geheel los van het netwerk van de gebruiker.

Dit zorgt er vervolgens voor dat het Cloud-GBS niet vatbaar is voor eventuele aanvallen, zwaktes of onstabiliteit vanuit het netwerk van de gebruiker. De gebruiker kan vanaf zijn eigen netwerk dus niet bij ons systeem komen. Bijvoorbeeld in scholen kunnen leerlingen die de Wi-Fi van school gebruiken niet bij de interne besturingssystemen komen. Zelfs als toegang tot het netwerk is verkregen nemen we maatregelen om de veiligheid ervan te garanderen.

Dit heeft overigens geen invloed op de Hero Balancer app om je gebouwbeheersysteem aan te sturen. Aangezien de besturing via de cloud verloopt, is een lokale verbinding niet nodig en kan het systeem worden bestuurd ongeacht waar je je ter wereld bevindt.

Omgekeerd geldt hetzelfde, want het is ook niet mogelijk om vanuit het Hero Balancer systeem bij het interne netwerk van de gebruiker te komen. Dat zorgt naast een betere beveiliging ook voor betere waarborging van de privacy van de gebruiker.

Onze apparatuur is niet afhankelijk van het netwerk van de klant voor onze internetverbinding. Als de klant een internetstoring heeft dan heeft dat geen invloed op het Hero Cloud-GBS en daarmee ook niet op het comfort van de eindgebruiker.

Door gebruik te maken van een 4G modem voorkomen we dus inbreuk op data voor beide partijen.

Beveiliging van routers

Naast dat onze apparatuur een eigen mobiele netwerk heeft, zorgen wij ervoor dat het Hero Cloud-GBS van nog meer beveiliging is voorzien.

Daarom gaat het beheer van de routers en controllers van een Hero Cloud-GBS altijd via een beveiligde en versleutelde VPN-verbinding. Het VPN is een eenrichtingsverbinding en is daarom alleen toegankelijk voor onze engineers/support gebruikers. Apparaat verbindingen hebben geen toegang, waardoor de ene locatie bijvoorbeeld geen andere locatie kan bereiken.

Veilig inloggen voor jou en jouw collega’s

Een ander belangrijk speerpunt van veiligheid voor jouw Cloud-GBS is om veilig te kunnen inloggen.

Zo is het een vereiste dat wachtwoorden aan de minimale wachtwoordlengte en complexiteit moeten voldoen. Daarbij is het op organisatieniveau mogelijk om 2-factor-authenticatie via bijvoorbeeld Google Authenticator te verplichten voor alle gebruikers binnen jouw organisatie.

Alle voordelen voor jou

Een gebouwbeheersysteem in de cloud is meer dan veilig.

Het beschermt je tegen beveiligingslekken en brengt juist de nieuwste snufjes naar je (bestaande) klimaatinstallatie doordat de software altijd up-to-date is. Daarbij zijn alle routers extra beveiligd met een eigen mobiele netwerk. Doordat routers niet zijn betrokken bij gebruikers die inloggen, komen ze nooit in de buurt van onze apparatuur als ze de app gebruiken. Het gaat namelijk allemaal via de Cloud.

Beheren vanaf elk device

Met een Hero Cloud-GBS is de installatie niet alleen veilig tegen beveiligingslekken, het wordt ook nog eens enorm gebruiksvriendelijk.

Je hoeft niet meer fysiek aanpassingen te maken aan de ketel. Dit doe je heel eenvoudig via de Hero Balancer app. Je logt veilig in en zo bedien je jouw verwarming, ventilatie en koeling via één overzichtelijke app. Je vakanties, tijdschema’s en temperatuur instellen is nooit zo eenvoudig geweest.

Hoe oud jouw installatie ook is, met ons gebouwbeheersysteem blijft jouw installatie altijd supermodern.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Nóg meer besparing met de krachtige samenwerking tussen Hero Balancer en Airteq 

Bij Hero Balancer begrijpen we de waarde van jouw huidige Airteq binnenklimaatsensoren. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat onze samenwerking met Airteq jou in staat stelt om maximaal gebruik te maken van jouw bestaande infrastructuur. Met onze naadloze integratie tussen Airteq sensoren en het Hero Balancer gebouwbeheersysteem hoef je geen nieuwe sensoren aan te schaffen, en wordt de implementatie van jouw gebouwbeheersysteem nóg betaalbaarder.

Lees meer >

Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject.

En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.