Stefan-Bastiaan

Samenwerking Hero Balancer & Ingy

Hero Balancer en INGY hebben ten behoeve van hun project “Het creëren van een decentraal Gebouw Beheer Systeem" van de Provincie Noord-Holland een subsidie toegekend gekregen t.w.v. €200.000.
logo-provincie-noord-holland

Stefan Kloosterboer, CCO van Hero Balancer zegt: “Wij zijn hier enorm blij mee. Deze subsidie stelt ons in staat om elk gebouw in Nederland, van basisschool tot kantoorgebouw, zeer kostenefficiënt, slim én energiezuinig te maken.”

Bastiaan de Groot, CEO van INGY vult aan: “Door onze systemen en data aan elkaar te koppelen zetten we de nieuwe standaard in het verduurzamen en slim maken van bestaande gebouwen. De marginale investering verdient een veelvoud terug door effectiever gebruik te maken van energie en de assets in een gebouw.” 

Energieverspilling

De Groot en Kloosterboer ontmoetten elkaar via Holland ConTech & PropTech (HCP), het ecosysteem voor innovatieve bedrijven actief in de bouw, renovatie en beheer.

Hun visies op het slimmer en effectiever energiemanagement bleek overeen te komen, waarop de twee een projectplan schreven en bij de RVO hiervoor subsidie aanvroegen.

Het systeem wat beide bedrijven samen ontwikkelen is hard nodig, bleek al uit eerder onderzoek van Hero Balancer en SmartDodos van afgelopen januari. Kloosterboer zegt: “71% van de utiliteitspanden verwarmde afgelopen kerst en nieuwjaarsdag alsof er gewerkt was. Bij de meeste installaties die wij tegenkomen, ook bij gasloze A++ panden, zien we verspilling buiten bedrijfstijden. Dit moet echt stoppen. We kunnen ons deze verkwanseling van energie anno 2020 niet meer permitteren.”

1 + 1 = 5

Hero Balancer maakt software waarmee het klimaatinstallaties volledig automatisch slim aanstuurt en zo tussen de 10% en 35% energiebesparing realiseert.

INGY maakt gebouwen slim door het vervangen van de verlichtingsinfrastructuur, hier sensoren aan toe te voegen en deze middels een schaalbaar Mesh netwerk met elkaar te verbinden. Dit levert zeer interessante data op waarmee assets effectiever kunnen worden beheerd. Ook kunnen aanwezigheid, temperatuur en CO2 worden gemeten.

Door een INGY smart-lighting systeem te koppelen aan Hero Balancer kunnen kantoor eigenaren, zorginstellingen, scholen en andere gebruikers van utiliteitspanden een significante additionele energie besparing behalen, onder andere door:

  1. Automatisch aanpassen van de start- en eindtijd van de klimaatinstallaties door Hero Balancer op basis van historische INGY sensordata over daadwerkelijke aanwezigheid binnen het gebouw.
  2. Het automatisch uitschakelen van de HVAC voor (delen van) het gebouw indien een deel van het gebouw leeg is.
  3. Het aansturen van de luchtbehandeling afhankelijk van de bezetting van het gebouw.

De eerste tests worden momenteel gedaan bij het HCP Clubhuis in Amsterdam. De integratie is een van de eerste stappen in het ontwikkelen van een decentraal cloud GBS welke middels het Mesh netwerk met data gevoed wordt.

Doel van het project is om tot een volledig decentrale oplossing te komen ter vervanging van een gebouwbeheerssysteem. In een dergelijke oplossing is er geen noodzaak meer voor centrale controle hardware wat de oplossing veel kosten efficiënter maakt, de single point of failure verwijdert en het systeem veel beter geschikt maakt voor middelgrote panden, welke nu vaak zonder integraal GBS werken. Daarnaast kan elke installateur dit systeem simpel zelf installeren, zonder hulp van system integrators.

Verwachte besparing

Beide bedrijven verwachten dat hierdoor een additionele energiebesparing van tussen de 10% en 20% te behalen is op het HVAC energieverbruik, bovenop de 23% energiebesparing op verwarmen en ventileren welke Hero Balancer normaal al behaalt en de 30% tot 70% besparing die INGY normaal realiseert op de verlichting.

Voor meer informatie over de oplossing kunnen installateurs en eindgebruikers contact opnemen met hun vertegenwoordiger bij Hero Balancer, Ingy of hun partners.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject.

En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

Lees meer >

Van Zero tot Hero: het opleiden van onze buitendienst

Bij Hero Balancer vinden wij het belangrijk dat je als ervaren regeltechnicus én als beginnende elektromonteur bij ons kan werken. Wij vinden inzet belangrijker dan ervaring, waardoor starters en zijinstromers ook bij ons welkom zijn. Voor deze tweede groep hebben wij een opleidingstraject ontwikkeld. Afhankelijk van jouw eigen kennisniveau word je ingedeeld bij een van onze vier opleidingsniveaus en sturen wij jou met onze regeltechnici op pad om de kneepjes van het vak te leren. Zo word jij van A tot Z klaargestoomd om een volwaardige Hero installateur te worden.

Goed om te weten: ongeacht jouw instroomniveau is er bij Hero Balancer altijd ruimte om extra opleidingen te volgen of certificeringen te halen. Zo groei jij als persoon en wij als bedrijf. Win win dus!

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.