Stefan-Bastiaan

Samenwerking Hero Balancer & Ingy

Hero Balancer en INGY hebben ten behoeve van hun project “Het creëren van een decentraal Gebouw Beheer Systeem" van de Provincie Noord-Holland een subsidie toegekend gekregen t.w.v. €200.000.
logo-provincie-noord-holland

Stefan Kloosterboer, CCO van Hero Balancer zegt: “Wij zijn hier enorm blij mee. Deze subsidie stelt ons in staat om elk gebouw in Nederland, van basisschool tot kantoorgebouw, zeer kostenefficiënt, slim én energiezuinig te maken.”

Bastiaan de Groot, CEO van INGY vult aan: “Door onze systemen en data aan elkaar te koppelen zetten we de nieuwe standaard in het verduurzamen en slim maken van bestaande gebouwen. De marginale investering verdient een veelvoud terug door effectiever gebruik te maken van energie en de assets in een gebouw.” 

Energieverspilling

De Groot en Kloosterboer ontmoetten elkaar via Holland ConTech & PropTech (HCP), het ecosysteem voor innovatieve bedrijven actief in de bouw, renovatie en beheer.

Hun visies op het slimmer en effectiever energiemanagement bleek overeen te komen, waarop de twee een projectplan schreven en bij de RVO hiervoor subsidie aanvroegen.

Het systeem wat beide bedrijven samen ontwikkelen is hard nodig, bleek al uit eerder onderzoek van Hero Balancer en SmartDodos van afgelopen januari. Kloosterboer zegt: “71% van de utiliteitspanden verwarmde afgelopen kerst en nieuwjaarsdag alsof er gewerkt was. Bij de meeste installaties die wij tegenkomen, ook bij gasloze A++ panden, zien we verspilling buiten bedrijfstijden. Dit moet echt stoppen. We kunnen ons deze verkwanseling van energie anno 2020 niet meer permitteren.”

1 + 1 = 5

Hero Balancer maakt software waarmee het klimaatinstallaties volledig automatisch slim aanstuurt en zo tussen de 10% en 35% energiebesparing realiseert.

INGY maakt gebouwen slim door het vervangen van de verlichtingsinfrastructuur, hier sensoren aan toe te voegen en deze middels een schaalbaar Mesh netwerk met elkaar te verbinden. Dit levert zeer interessante data op waarmee assets effectiever kunnen worden beheerd. Ook kunnen aanwezigheid, temperatuur en CO2 worden gemeten.

Door een INGY smart-lighting systeem te koppelen aan Hero Balancer kunnen kantoor eigenaren, zorginstellingen, scholen en andere gebruikers van utiliteitspanden een significante additionele energie besparing behalen, onder andere door:

  1. Automatisch aanpassen van de start- en eindtijd van de klimaatinstallaties door Hero Balancer op basis van historische INGY sensordata over daadwerkelijke aanwezigheid binnen het gebouw.
  2. Het automatisch uitschakelen van de HVAC voor (delen van) het gebouw indien een deel van het gebouw leeg is.
  3. Het aansturen van de luchtbehandeling afhankelijk van de bezetting van het gebouw.

De eerste tests worden momenteel gedaan bij het HCP Clubhuis in Amsterdam. De integratie is een van de eerste stappen in het ontwikkelen van een decentraal cloud GBS welke middels het Mesh netwerk met data gevoed wordt.

Doel van het project is om tot een volledig decentrale oplossing te komen ter vervanging van een gebouwbeheerssysteem. In een dergelijke oplossing is er geen noodzaak meer voor centrale controle hardware wat de oplossing veel kosten efficiënter maakt, de single point of failure verwijdert en het systeem veel beter geschikt maakt voor middelgrote panden, welke nu vaak zonder integraal GBS werken. Daarnaast kan elke installateur dit systeem simpel zelf installeren, zonder hulp van system integrators.

Verwachte besparing

Beide bedrijven verwachten dat hierdoor een additionele energiebesparing van tussen de 10% en 20% te behalen is op het HVAC energieverbruik, bovenop de 23% energiebesparing op verwarmen en ventileren welke Hero Balancer normaal al behaalt en de 30% tot 70% besparing die INGY normaal realiseert op de verlichting.

Voor meer informatie over de oplossing kunnen installateurs en eindgebruikers contact opnemen met hun vertegenwoordiger bij Hero Balancer, Ingy of hun partners.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Onze warmtevraagmodule is verbeterd

Bij Hero Balancer vinden wij het belangrijk dat wij blijven innoveren en daarmee onze hardware en dienst blijven verbeteren. Wij luisteren graag naar de feedback van onze klanten. Zo hebben wij nu onze warmtevraagmodule verbeterd!

Lees meer >

Onze regeltechniek as a service explained

Hero Balancer blijft groeien en daarmee zien wij dat onze klanten ook steeds diverser worden. Wij streven ernaar om regeltechniek voor de eindgebruikers betaalbaarder, bereikbaarder en begrijpelijker te maken. Daarom hebben wij onze maandelijkse prijsmodule verbeterd. Nu hebben wij drie verschillende servicepakketten die wij in dit artikel eenvoudig aan jou uitleggen, waardoor jij het servicepakket kunt kiezen dat het beste bij jouw wensen en situatie past. Zo heb jij garantie voor de beste service voor jou!

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.