Vacature: Project Engineer

Vacature
Een mix van engineering van regelinstallaties, netwerken en klimaatinstallaties. Dat is de rol van een Project Engineer bij Hero Balancer. Jij werkt achter de schermen aan onze hardware. Dat wil zeggen: jij engineert onze regelaars, routers, sensoren en lost regeltechnische vraagstukken op.

Voor jou op een rijtje

Wie wij zijn en onze impact

Bij Hero Balancer werken we allemaal aan één doel: het verduurzamen van klimaatinstallaties in Nederlandse bedrijfspanden met het meest innovatieve gebouwbeheersysteem (GBS) in de HVAC branche. Helemaal door onszelf ontwikkeld.

Ieder bedrijfspand heeft regeltechnische installaties om de verwarming, luchtbehandeling en/of koeling aan te sturen. Vrijwel alle kleine en middelgrote utiliteit gebruikt hiervoor ouderwetse systemen. Deze zijn niet online te bedienen niet gebruiksvriendelijk. Hierdoor verbruiken bedrijfspanden veel te veel energie, wat zeker met de stijgende gasprijzen resulteert in zeer hoge energierekeningen. Wij zien dat dit beter kan.

Met ons Hero Cloud-GBS bedienen onze klanten hun verwarming en ventilatie super eenvoudig. Denk hierbij aan jouw Toon of Nest thuis. Zo besparen onze klanten gemiddeld 23% en verdienen ze de investering in 80% van de gevallen al binnen 2 jaar terug. Elke dag maken wij met ons jonge en enthousiaste team de wereld een stukje duurzamer en comfortabeler. Het allermooiste: jij kunt hier ook aan bijdragen!

Wat jij engineert

Voorbereiden van regelinstallaties
Jij gaat samen met jouw collega’s in team installatie de regelkasten klaarmaken voor installatie. Hier kijk je naar de technische tekeningen van een installatie en maak je een regeltechnisch ontwerp. Hierna zoek je de juiste hardware bij elkaar en programmeer jij de router en regelaar en zorg je voor een data connectie tussen de cloud en de hardware. Ieder project is anders!

Hulp bij installatie
Deze regelkasten worden vervolgens door jouw collega’s of door een externe installateur geïnstalleerd bij onze klanten. Wanneer de regelkast geïnstalleerd is krijg jij een telefoontje om te controleren of deze werkt zoals dat hoort. Soms gaat dit soepel en ben je snel klaar, soms moet je zoeken naar de oorzaak van een probleem. Dit kan zeer divers zijn en hier heb jij analytische vaardigheden voor nodig.

Meedenken
Hero is een innovatief bedrijf en constant in beweging in een veelal ouderwetse markt. Wij hebben jou nodig om voorop te blijven lopen! Zo geef jij feedback op nieuwe functies en features in onze apps of denk jij mee met het uitkiezen van nieuwe hardwarecomponenten.

Aan wat voor systemen werken jouw collega's?

Jouw collega’s werken aan nieuwe regelsystemen voornamelijk in de utiliteit. Deze systemen bestaan uit een regelaar, ook wel een PLC genoemd, een internetverbinding en diverse elektrotechnische randzaken. Deze systemen worden inclusief een handleiding plug and play klaargemaakt op kantoor en verzonden naar een installateur ter installatie.

Aan wat voor systemen ga jij werken?

Jij gaat werken aan het inregelen en beheren van onze regelinstallaties. Onze regelinstallaties zitten in één regelkast. Deze regelkast bestaat uit een router en een controller van Wago en EasyIO. Deze regelinstallaties werken op 4G en zorgen voor een databrug tussen klimaatinstallaties van onze klanten en ons cloud platform. De regelaar communiceert met onze Cloud middels het communicatieprotocol MQTT.

Dit breng jij mee

Wat er voor jou in zit

Werken in een team met andere jonge getalenteerde collega’s die hard bezig zijn om Nederland een stukje groener te maken. Er zitten geen vastgeroeste exemplaren in ons team, waardoor er veel flexibiliteit en vrijheid is om je eigen stempel in het bedrijf te zetten.

Kortom, een uitdagende en extreem leerzame functie!

Hoe nu verder?

Spreekt deze vacature jou aan? Dan komen wij graag in contact voor een kop koffie!

Bel naar 088 3033 700 of mail naar [email protected].

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature

Meer vacatures

Vacature Sales Support

Vacature: Sales Support

Wil jij met jouw support vaardigheden onze verkopers helpen om veel gebouwen te verduurzamen? Krijg jij energie van het helpen van zeer gedreven collega’s die net als jij hun doelen graag halen? Dan is dit jouw ideale baan!

Lees meer >

Vacature: Smart Building Advisor

Een mix van sales, consultant en accountmanagement. Dát is de rol van Smart Building Advisor bij Hero Balancer. Jij beheert je eigen klanten. Dat wil zeggen: jij adviseert, verkoopt en bouwt langdurige relaties op met onze klanten.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.