CO2-monitoring-suvis

De Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen (SUVIS)

Vanaf 4 januari komt er bijna €100 miljoen beschikbaar om de ventilatie in scholen op orde te krijgen. Er was al bekend dat goed ventileren de kans op verspreiding van virussen flink kan reduceren en dat de ventilatie in veel scholen verre van op orde was.

In dit artikel leggen wij jou uit wat de SUVIS is, waarom Hero, vergeleken met andere partijen, een totaaloplossing is en hoe je optimaal gebruik kunt maken van de regeling.

Wat is de Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen (SUVIS)?

De Specifieke uitkering ventilatie in scholen is een uitkering om het binnenklimaat van bestaande schoolgebouwen te verbeteren en inzicht te geven in CO2-waardes in de scholen. Het gaat vooral om de financiering van bouw- en installatiekosten. Je krijgt 30% van de totale kosten en in totaal maximaal € 1 miljoen per aanvraag. Je krijgt dit bedrag als voorschot. 

Gemeenten vragen deze regeling aan voor het verbeteren van het binnenklimaat van bestaande schoolgebouwen in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs. De regeling kan ook gebruikt worden voor het aanbrengen van CO2 sensoren of een energiemanagementsysteem. Het schoolgebouw moet mede of uitsluitend worden gebruikt door een school die het Rijk bekostigt. De uitkering kan dus ook voor andere energiebesparende maatregelen aangevraagd worden. Die maatregelen moeten dan wel het uiteindelijke energieverbruik beperken en de CO2-uitstoot.

C02Waardes-

Vereisten

De regeling is bedoeld voor bestaande schoolgebouwen om noodzakelijke en energiezuinige maatregelen te treffen om het binnenklimaat te verbeteren. Het project bevat in elk geval maatregelen die leiden tot:

  • een luchtverversingscapaciteit van ten minste 6 dm3/s per persoon of een CO2-concentratie van maximaal 1.200 ppm, in schoolgebouwen die zijn gebouwd voor 1 april 2012 of op grond van een bouwvergunning die is aangevraagd voor 1 april 2012; en
  • een luchtverversingscapaciteit van ten minste 8,5 dm3/s per persoon of een CO2-concentratie van maximaal 950 ppm, in schoolgebouwen die zijn gebouwd op grond van een omgevingsvergunning voor het bouwen aangevraagd op of na 1 april 2012;

 

Ook dien je, indien je hier nog niet over beschikt, met de regeling zorgen voor:

  • het aanbrengen van kooldioxidemeters (CO2) in iedere onderwijsruimte in het schoolgebouw. De kooldioxidemeters moeten voorzien zijn van monitoring waarvan de gegevens tenminste een jaar beschikbaar blijven.
  • het aanbrengen van een energieregistratie- en bewakingssysteem met rapportagefunctie per dag, week en jaar.

Waarom kiezen voor Hero Balancer?

We zijn blij dat de overheid stappen onderneemt om een gezonder binnenklimaat voor scholen te creëren, echter is alleen CO2 monitoren en blindelings ventileren niet de meest efficiënte aanpak.

Door te ventileren, maar ook te verwarmen, op basis van de huidige CO2-waardes, de luchtvochtigheid en temperaturen in een pand creëer je op een duurzame manier een gezond binnenklimaat. In het kort biedt Hero jou:

  • Een energieregistratie- en bewakingssysteem / energiemanagementsysteem
  • Monitoring van CO2, luchtvochtigheid en temperaturen
  • Monitoring van jouw energieverbruik

 

En indien je ook voor sturing kiest:

  • Slim aansturen van jouw ventilatie / koeling/ verwarming obv jouw huidige binnenklimaat
  • 10% tot 40% kostenreductie op verwarmingskosten, elektriciteitskosten voor ventilatie niet meegenomen.
  • Totaal beheer via één gebruiksvriendelijke app voor jouw ventilatie, verwarming en koeling
C02GestuurdVentileren-

Uw aanvraag indienen

Wij hebben voor jou een kant-en-klaar document welke je kunt gebruiken voor het indienen van de aanvraag. Zo kun je snel schakelen met de gemeente om als eerste jouw aanvraag in te leveren.

In dit document zijn 2 van de 3 onderdelen volledig voor jou ingevuld. Zo hebben wij alle informatie voor het aanbrengen van een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) enCO2 sensoren reeds voor je ingevuld. Indien je een volledig nieuw ventilatiesysteem wenst is dit het enige wat nog ingevuld dient te worden. Ook hier helpen en ondersteunen wij jou bij. De minister verdeelt het bedrag op volgorde van binnenkomst. Wij helpen jou graag de aanvraag direct bij open gaan van de inschrijving 4 januari 9.00 in te dienen.

Dit is het moment om jouw school te verduurzamen en jouw binnenklimaat te verbeteren. Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande ventilatiesysteem en helpt jouw om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Wil jij ook gebruiksvriendelijk afstandsbeheer, slimme aansturing en monitoring begrijpelijk voor jan modaal, ongeacht het merk of type regeltechniek? Neem contact op via 0229-769009 of mail naar welkom@herobalancer.nl

Deel dit kennisartikel

Meer kennisartikelen

Westfries Gala Groeiparel WBG

Hero Balancer haalt de finale van de WBG Westfriese Groeiparel prijs!

Hero Balancer kwam tot de finale van de Groeiparel prijs. Tijdens het 30 jarig jubileum van het Ondernemers gala hebben wij de top drie gehaald dankzij ons innovatief vermogen en maatschappelijk belang. Maar wat maakt ons zo belangrijk en hoe zijn wij top drie geworden? Lees verder voor alles wat je moet weten over het Westfries Ondernemers gala van 2022.

Lees meer >
VolvoTvK-Foto

Gemeente initiatief: Pilot Volvo Ton van Kuyk voor aantoonbare energiebesparing

Op 17 december gaven de wethouder van Heiloo, Peter van Diepen en de Alkmaarse wethouder Elly Konijn-Vermaas het startsein voor de pilot om op een slimme manier energiegebruik te reduceren bij bedrijven. Tijdens de pilot, die het initiatief is van de Provincie Noord-Holland, Regio Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, worden de besparingen nu ook inzichtelijk gemaakt voor andere bedrijven. Volvo Ton van Kuyk gaat als eerste aan de slag met software van Hero Balancer.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.