Nieuws van, over en met Hero Balancer

Op de hoogte blijven van onze missie om van elke klimaatinstallatie een slimme installatie te maken? Hieronder vind je nieuws van ons, over ons en met ons. 

Maandelijkse update?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse Hero Update. We zullen je niet spammen, beloofd!

Hero Balancer's dagblad

Design informatieplicht artikel

Informatieplicht: Wat Ondernemers Moeten Weten

De informatieplicht, onderdeel van de energiebesparingsplicht, is een term die steeds actueler wordt. Maar wat houdt het precies in en wat betekent dit voor u als ondernemer? In deze blog vertellen we u precies wat het is, wanneer u moet voldoen, hoe u kunt voldoen en welke stappen u moet doorlopen.

Meer lezen »

Nóg meer besparing met de krachtige samenwerking tussen Hero Balancer en Airteq 

Bij Hero Balancer begrijpen we de waarde van jouw huidige Airteq binnenklimaatsensoren. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat onze samenwerking met Airteq jou in staat stelt om maximaal gebruik te maken van jouw bestaande infrastructuur. Met onze naadloze integratie tussen Airteq sensoren en het Hero Balancer gebouwbeheersysteem hoef je geen nieuwe sensoren aan te schaffen, en wordt de implementatie van jouw gebouwbeheersysteem nóg betaalbaarder.

Meer lezen »

Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject.

En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

Meer lezen »

Van Zero tot Hero: het opleiden van onze buitendienst

Bij Hero Balancer vinden wij het belangrijk dat je als ervaren regeltechnicus én als beginnende elektromonteur bij ons kan werken. Wij vinden inzet belangrijker dan ervaring, waardoor starters en zijinstromers ook bij ons welkom zijn. Voor deze tweede groep hebben wij een opleidingstraject ontwikkeld. Afhankelijk van jouw eigen kennisniveau word je ingedeeld bij een van onze vier opleidingsniveaus en sturen wij jou met onze regeltechnici op pad om de kneepjes van het vak te leren. Zo word jij van A tot Z klaargestoomd om een volwaardige Hero installateur te worden.

Goed om te weten: ongeacht jouw instroomniveau is er bij Hero Balancer altijd ruimte om extra opleidingen te volgen of certificeringen te halen. Zo groei jij als persoon en wij als bedrijf. Win win dus!

Meer lezen »

Waarom een Cloud-GBS dé toekomst is

De verandering naar Cloud-based software voor gebouwbeheersystemen brengt vele voordelen met zich mee. Dit is te danken aan de vele voordelen die cloud-technologie biedt, zoals toegankelijkheid en schaalbaarheid. Hier zijn enkele redenen waarom een Cloud-GBS dé toekomst is:

Meer lezen »
GemiddeldeVerbruik blogpost

Verbruik jij gemiddeld meer energie dan jouw branchegenoten?

Het is een belangrijke vraag die bedrijven, scholen en veiligheidsregio’s zichzelf zouden moeten stellen. Want als je meer energie verbruikt dan je concullega’s dan betaal je niet alleen meer voor je energierekening, maar belast je ook onnodig het milieu. Het is dus belangrijk om te begrijpen hoeveel energie we gebruiken en waar we mogelijk kunnen besparen. Daarom kijken we in dit artikel hoe je kunt berekenen of je meer of minder verbruikt dan anderen in jouw branche.

Meer lezen »
EcoModus ketel

Ketel op Eco stand: Wat is het effect?

In deze blogpost vertellen we je graag meer over de ECO-modus op jouw ketel. Zo duiken we hieronder in de verschillen tussen de ECO-modus en de Comfort-modus. Ook bekijken we het effect van ECO-modus op jouw energieverbruik en comfortniveau.

Meer lezen »
TradioneelGBS-VS-Cloud

Waarom een cloud-based gebouwbeheersysteem goedkoper is dan een traditioneel gebouwbeheersysteem

Als het gaat om gebouwbeheersystemen, is het gebruik van een cloud-based systeem een efficiënte manier om kosten te besparen. In vergelijking met traditionele systemen biedt een Cloud-based gebouwbeheersysteem (Cloud-GBS) meerdere voordelen die de engineering, implementatie, onderhoud en werking van het systeem verbeteren. In deze blogpost leggen we je de belangrijkste redenen uit waarom een Cloud-GBS goedkoper is dan traditionele gebouwbeheersystemen.

Meer lezen »

Jouw gebouwbeheersysteem in de Cloud: veilig of niet?

Opslaan in de cloud betekent online opslaan via internet. De informatie staat dus niet op de computer, maar online. Sommige mensen zijn bang dat bestanden niet veilig zijn in de cloud of dat anderen toegang krijgen tot de gegevens. Met ons cloud-based gebouwbeheersysteem (GBS) hoef je hier geen zorgen om te maken. Sterker nog, data veiligheid is een van onze belangrijkste speerpunten. Wat de voordelen zijn van een Cloud-GBS zetten wij voor jou op een rij.

Meer lezen »

Onze warmtevraagmodule is verbeterd

Bij Hero Balancer vinden wij het belangrijk dat wij blijven innoveren en daarmee onze hardware en dienst blijven verbeteren. Wij luisteren graag naar de feedback van onze klanten. Zo hebben wij nu onze warmtevraagmodule verbeterd!

Meer lezen »

Onze regeltechniek as a service explained

Hero Balancer blijft groeien en daarmee zien wij dat onze klanten ook steeds diverser worden. Wij streven ernaar om regeltechniek voor de eindgebruikers betaalbaarder, bereikbaarder en begrijpelijker te maken. Daarom hebben wij onze maandelijkse prijsmodule verbeterd. Nu hebben wij drie verschillende servicepakketten die wij in dit artikel eenvoudig aan jou uitleggen, waardoor jij het servicepakket kunt kiezen dat het beste bij jouw wensen en situatie past. Zo heb jij garantie voor de beste service voor jou!

Meer lezen »

5 tips om energie te besparen in jouw bedrijf

‘Neem zonnepanelen, isoleer je spouwmuren, ga meer thuiswerken.’ Deze standaard tips kennen we ondertussen allemaal en zijn niet (meer) innoverend. Daarom geven wij jou in dit artikel vijf nieuwe tips om direct flink energie te besparen.

Meer lezen »
Westfries Gala Groeiparel WBG

Hero Balancer haalt de finale van de WBG Westfriese Groeiparel prijs!

Hero Balancer kwam tot de finale van de Groeiparel prijs. Tijdens het 30 jarig jubileum van het Ondernemers gala hebben wij de top drie gehaald dankzij ons innovatief vermogen en maatschappelijk belang. Maar wat maakt ons zo belangrijk en hoe zijn wij top drie geworden? Lees verder voor alles wat je moet weten over het Westfries Ondernemers gala van 2022.

Meer lezen »
Duurzaam Verwarmd Beurs

Hero Balancer op de Duurzaam Verwarmd vakbeurs

Hero Balancer is naar de Duurzaam Verwarmd vakbeurs geweest in Haarlemmermeer. Wij hebben veel mensen gesproken en nieuwe connecties gemaakt. Hieronder meer over onze ervaring bij Duurzaam Verwarmd en de volgende beurs waar je ons kunt vinden.

Meer lezen »
VolvoTvK-Foto

Gemeente initiatief: Pilot Volvo Ton van Kuyk voor aantoonbare energiebesparing

Op 17 december gaven de wethouder van Heiloo, Peter van Diepen en de Alkmaarse wethouder Elly Konijn-Vermaas het startsein voor de pilot om op een slimme manier energiegebruik te reduceren bij bedrijven. Tijdens de pilot, die het initiatief is van de Provincie Noord-Holland, Regio Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, worden de besparingen nu ook inzichtelijk gemaakt voor andere bedrijven. Volvo Ton van Kuyk gaat als eerste aan de slag met software van Hero Balancer.

Meer lezen »
Sporty September teamfoto

Sporty September bij Hero Balancer

In de hele maand september gaan wij super hard knallen om onze doelen te behalen. Met het hele team hebben wij allemaal een formulier ingevuld met ons doel en waarom wij dat willen behalen. Het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. In een maand 10 kilo afvallen is bijvoorbeeld niet haalbaar. Maar 1 kilo afvallen door veel te bewegen is een goede doelstelling. Ook moet het meetbaar zijn. Voor nu willen wij dit sowieso een maand volhouden.

Meer lezen »
Ed en Ted

Hero x Danfoss: nieuwe klimaatoplossingen op een slimme manier

Scholen staan vol met radiatoren die de hele dag aanstaan. Ook in de gebouwdelen waar niemand aanwezig is. Deze knoppen zijn vaak niet slim, slurpen warmte en leveren geen optimaal comfort. Ed Vissenberg, Sales Manager Residential van Danfoss, en Ted Braakman, CEO van Hero Balancer, hebben samen een kostenefficiënte manier ontwikkeld om de warmtevraag te beperken en het -aanbod slim af te stemmen.

Meer lezen »
Cascadeopstelling

Cascaderegelaar/ cascaderegeling: wat is dat nou?

Veel van onze lezers hebben een cascaderegelaar hangen bij hun op kantoor, op school of in een ander utiliteitsgebouw. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar heb je niet echt scherp wat de regelaar precies doet. Wij krijgen hier geregeld vragen over, dus ter verduidelijking schrijven wij hier in Jip en Janneke taal een begrijpelijk artikel over.

Meer lezen »
Goed-ingeregeld-installatie

De kracht van waterzijdig inregelen

In veel panden ervaren mensen comfortklachten, terwijl dit niet direct door de warmteopwekkers of de regeling komt. Wat is waterzijdig inregelen? Wat levert goed inregelen op? En is mijn pand eigenlijk wel goed ingeregeld? In onderstaand artikel krijg jij antwoord op deze en nog meer vragen over waterzijdig inregelen.

Meer lezen »

Hoe analyseer ik mijn data?

Met Hero Balancer krijg jij opeens heel veel inzicht in jouw binnenklimaat en energieverbruik. Maar hoe gebruik je deze inzichten op de juiste manier en hoe trek je de juiste conclusies? In dit artikel leggen wij jou uit hoe jij jouw data goed analyseert en zo de juiste keuzes kunt maken op gebied van energiebesparing en binnenmilieu.

Meer lezen »
Share-Meets-smart

SHARE meets Smart City

Afgelopen jaar won Hero de SHARE Award voor onze duurzame innovatie en onze pionierspositie in de markt. Nu, een half jaar later, is onze commercieel directeur Stefan Kloosterboer uitgenodigd voor SHARE Meets Smart City. SHARE Meets start aanstaande woensdag om 15:00. De link om je aan te melden vind je onderaan dit bericht.

Meer lezen »
onderzoek-co2GehalteTeHoog

Schokkende CO₂ waardes in basisscholen

Ten tijde van de coronacrisis staat de gezondheid van mensen aanzienlijk hoger in het vaandel. Er is daardoor ook meer aandacht voor de gezondheid in de klaslokalen van scholen. Maar wat verstaan we onder een gezond schoolgebouw en hoe weten wij of onze kinderen op dit moment en in de toekomst op een gezonde manier kunnen leren?

Meer lezen »

Hero Balancer is de Netflix van de verwarming

Vorige week won Hero Balancer de SHARE Award van gemeente Haarlemmermeer. In hun artikel beschreven zij ons op een bijzondere maar zeker leuke manier.

In het artikel van gemeente Haarlemmermeer beschreven zij onze duurzame en innovatieve dienst als “de Netflix van verwarmingssystemen”. Het klinkt misschien gek maar hier zit zeker een kern van waarheid in.

Meer lezen »
Ted Braakman receives the SHARE award from Marja Ruigrok

Hero wint de SHARE Award 2020

We kunnen weer een mooi award toevoegen aan onze trofeeëncollectie bij Hero Balancer. Gister heeft onze CEO Ted Braakman namelijk de SHARE Award van de gemeente Haarlemmermeer in ontvangst mogen nemen.

De prijs is een blijk van erkenning voor het bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.

Meer lezen »

Hero Balancer 2.0

Installateurs en vastgoedbeheerders let op! Na maandenlang tekenen, ontwikkelen, testen en tewerkstellen kunnen wij vandaag onze disruptieve innovatie tonen. Hero Balancer lanceert vandaag haar nieuwste versie en daarmee komt er een nieuw, revolutionair, gebouwbeheersysteem op de markt! Plug and play en voor een fractie van een conventioneel GBS.

Vandaag lanceren wij de nieuwe versie van onze app: Hero 2.0. Met Hero 2.0 releasen wij de beheerdersinterface van onze app. Hiermee kunnen engineers projecten verkopen, bouwen en beheren. Hero Balancer ontpopt zich langzaam maar zeker tot volwaardig Cloud GBS.

Meer lezen »
CascadeRegelaar

Wat is een cascade opstelling

Cascaderegelaars worden veel gebruikt in bedrijven voor de aansturing van het verwarmingssysteem, maar zij werken net iets anders dan een “normaal” verwarmingssysteem die uit een cv-ketel bestaat. Wij krijgen hier vaak vragen over, dus ter verduidelijking schrijven wij een makkelijk en begrijpelijk artikel over cascadeopstellingen.

Meer lezen »
Stefan-Bastiaan

Samenwerking Hero Balancer & Ingy

Hero Balancer en INGY hebben ten behoeve van hun project “Het creëren van een decentraal Gebouw Beheer Systeem” van de Provincie Noord-Holland een subsidie toegekend gekregen t.w.v. €200.000.

Meer lezen »

Hero Balancer & de Smart Sensor Challenge

De vraag naar innovatieve oplossingen in de bebouwde omgeving wordt steeds groter, en zo ook het aanbod. Holland Contech & Proptech heeft met 14 partijen uit de bouw- en vastgoedsector de Smart Sensor Challenge in het leven geroepen.

Meer lezen »
BijZON

Hero is verhuisd

Vanaf morgen (1 mei) zijn wij met Hero Balancer officieel verhuisd naar ons nieuwe pand in Spanbroek. Een verhuizing om trots op te zijn! Hero Balancer is in het afgelopen jaar onwijs gegroeid.

Meer lezen »

Zonnesturing voor non-GBS installaties

Hero Balancer maakt het nu ook mogelijk om non-GBS installaties op zone niveau te sturen. Voorheen kon dit alleen indien er al zones gedefinieerd waren in het systeem of wanneer het pand met verschillende stookruimtes werd verwarmd.

Meer lezen »
EPBD-3-van-kracht-450x450

Ingang van de EPBD III

Op 10 juli 2018 is de nieuwe Europese energy performance of building directive vastgesteld: EPBD (III). Dit is een richtlijn met als doel om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Deze richtlijn gaat vandaag (10 maart 2020) in.

Meer lezen »
Energiebelasting

Stop met verspillen en bespaar geld en CO2

Uit onderzoek van Hero Balancer en Smart Dodos bij ruim 240 gebouwen blijkt dat 68% van de gebouwen tijdens de afgelopen kerst en nieuwjaarsdag verwarmde terwijl het gebouw niet in gebruik was. Zonde, want een leeg pand verwarmen kost onnodig CO2-uitstoot en geld.

Meer lezen »
energielabels

Energielabels voor bedrijfspanden: hoe helpt Hero hieraan mee?

Energielabels worden steeds belangrijker in het Nederlandse bedrijfsleven. Zo moeten alle kantoorpanden vanaf 2023 minimaal een “groen” label in bezit hebben. Maar wat zijn energielabels precies? Biedt Hero toegevoegde waarde? Wat zijn de reeds genomen en toekomstige handhavingsmaatregelen? Dit leggen wij lekker simpel en makkelijk uit, zoals u van ons gewend bent.

Meer lezen »

Warmte en vakantie: maar scholen stoken door

Hoorn & Arnhem ” Een steekproef onder 27 scholen laat zien dat er, tijdens de hittegolf, op de helft van de locaties de verwarming aanstaat. Stefan Kloosterboer, directeur bij Hero Balancer: “Samen met Slim Opgewekt zien we dat veel scholen ook in de zomer hun cv-ketel aan hebben staan en zo gas verbranden. Wij komen dit ook tijdens deze hittegolf dagelijks tegen. Super zonde, want verwarmen kost onnodig CO2-uitstoot en geld.”

Meer lezen »
hero in de regelkast

Digitaal troubleshooten bij gasketels

Ongeveer een maand geleden kreeg ik de melding dat er een probleem was bij een school die door ons product gemonitord werd. Het was meivakantie en toch was het koud bij de kinderopvang. Een installateur was op de locatie geweest, maar hij wist het niet op te lossen en schoof het probleem op ons product af.

Meer lezen »
ted against the wall

Ted Braakman geselecteerd voor Duurzame Jonge 100 van 2019

Elk jaar worden honderd ondernemers, young professionals en studenten geselecteerd die geloven in en werken aan een duurzame toekomst. Vorig jaar werd Ted geselecteerd, maar dit jaar mogen we nog een keer met trots mededelen dat het hem weer is gelukt om geselecteerd te worden door de jury voor de Duurzame Jonge 100 van 2019!

Meer lezen »
Regelkast

Hoe werken graaddagen?

Wil jij weten hoe wij een besparing op de verwarmingsrekening berekenen? Wij kunnen jou daarbij helpen! Het werken met graaddagen geeft hiervoor een betrouwbaar beeld.

Meer lezen »
dashboard-2

Ons Dashboard is vernieuwd!

Ja, je leest het goed! We hebben naar jullie feedback geluisterd en onze app helemaal vernieuwd. Er zijn een heleboel functies bij gekomen die makkelijker in gebruik zijn en beter inzicht bieden in je verwarmingsinstallatie.

Meer lezen »
uitgelicht prijs

Hero Balancer wint Greenchoice energieprijs 2018

Tijdens Duurzame Dinsdag in de Tweede Kamer heeft de Hoornse startup Hero Balancer de Greenchoice Energieprijs gewonnen. De 19-jarige oprichter Ted Braakman en Stefan Kloosterboer namen de prijs namens Hero Balancer in ontvangst van Evert den Boer, CEO van Greenchoice. Volgens de jury draagt Hero Balancer echt bij aan een duurzame wereld en de lokale energietransitie: “Met behulp van deze software wordt in grote gebouwen optimaal energie bespaard. Hero Balancer heeft veel potentie om energieverbruik te verminderen.”

Meer lezen »
ted ecosummit

Ecosummit & Hero Balancer

Dinsdag 4 juli mocht Hero Balancer onderdeel zijn van de ecosummit 2017 in Amsterdam. Ted Braakman, Co-Founder van Hero Balancer mocht hier drie minuten spreken over wat de Hero voor jou en de aanwezige investeerders kan betekenen.

Meer lezen »
Summit energy 2017

Smart Energy Summit 2017

Alweer een week geleden heeft de Hero deelgenomen aan de Rockstart Smart Energy Summit. Dit is een jaarlijks evenement waar innovatieve startups en scaleups, investeerders en duurzaamheids experts samenkomen op zoek naar een “synergy”. Hero was als Rockstart startup natuurlijk aanwezig!

Meer lezen »

Hero Balancer Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in de wereld van regeltechniek. Geef je op en ontvang elke maand één nieuwsbrief met de belangrijkste hoogtepunten.

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.