hero in de regelkast

Digitaal troubleshooten bij gasketels

Ongeveer een maand geleden kreeg ik de melding dat er een probleem was bij een school die door ons product gemonitord werd. Het was meivakantie en toch was het koud bij de kinderopvang. Een installateur was op de locatie geweest, maar hij wist het niet op te lossen en schoof het probleem op ons product af.

De diagnose

Op vrijdagavond kregen wij de melding binnen. We gingen direct een diagnose uitvoeren. 

Hero is een ontzettend krachtig instrument om inzicht te krijgen in de status van de ketel zonder op locatie aanwezig te zijn. Hierdoor konden wij de ketel en data uitlezen, zoals de gewenste aanvoertemperatuur, thermostaat status en retourtemperaturen.

gasketel informatie

De oplossing

Het viel ons snel op dat de gewenste aanvoertemperatuur van één van de ketels 17 ℃ betrof. Wij waren hier blij mee, want dit betekende dat de ketel wel zou kunnen functioneren wanneer de temperatuur stijgt.

Ook viel ons op dat de thermostaat van de betreffende ketel op 20 ℃ stond ingesteld, terwijl de ruimte waar de thermostaat aanwezig was 22 ℃ betrof. Dit kwam doordat een andere ketel verwarmd werd. Het zorgde ervoor dat de warmtevraag niet werd doorgegeven naar de gasketel, waardoor de gasketel niet aan ging.

Daaropvolgend hadden wij de klant en installateur gemeld wat er aan de hand was. Op afstand gingen wij de thermostaat op de juiste instelling zetten. Hierdoor was de volledige school warm op maandagmorgen en hebben de kinderen niet in de kou gezeten.

Dit is de toekomst

Ik word hier ontzettend gelukkig van!

Dankzij onze innovatie hoeft er in de toekomst voor talloze situaties als deze geen installateur op pad te gaan. Ik voorzie een toekomst waar de eerste lijn van support toegang heeft tot tools als die van ons. Hiermee kunnen zij gericht oplossen waar de klant voor belt. Waarschijnlijk zelfs met slechts een druk op de knop zonder collega’s in te hoeven schakelen! Is dat niet tof?

Dit zorgt ervoor dat de warmte professionals zich kunnen focussen op taken waar ze voor opgeleid zijn, zoals de gigantische klus om heel Nederland van het gas te halen.

Interesse in ons product en klinkt dit aantrekkelijk als installateur? Laat het ons weten!

Deel dit kennisartikel

Meer kennisartikelen

Westfries Gala Groeiparel WBG

Hero Balancer haalt de finale van de WBG Westfriese Groeiparel prijs!

Hero Balancer kwam tot de finale van de Groeiparel prijs. Tijdens het 30 jarig jubileum van het Ondernemers gala hebben wij de top drie gehaald dankzij ons innovatief vermogen en maatschappelijk belang. Maar wat maakt ons zo belangrijk en hoe zijn wij top drie geworden? Lees verder voor alles wat je moet weten over het Westfries Ondernemers gala van 2022.

Lees meer >
VolvoTvK-Foto

Gemeente initiatief: Pilot Volvo Ton van Kuyk voor aantoonbare energiebesparing

Op 17 december gaven de wethouder van Heiloo, Peter van Diepen en de Alkmaarse wethouder Elly Konijn-Vermaas het startsein voor de pilot om op een slimme manier energiegebruik te reduceren bij bedrijven. Tijdens de pilot, die het initiatief is van de Provincie Noord-Holland, Regio Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, worden de besparingen nu ook inzichtelijk gemaakt voor andere bedrijven. Volvo Ton van Kuyk gaat als eerste aan de slag met software van Hero Balancer.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.