energielabels

Energielabels voor bedrijfspanden: hoe helpt Hero hieraan mee?

Energielabels worden steeds belangrijker in het Nederlandse bedrijfsleven. Zo moeten alle kantoorpanden vanaf 2023 minimaal een "groen" label in bezit hebben. Maar wat zijn energielabels precies? Biedt Hero toegevoegde waarde? Wat zijn de reeds genomen en toekomstige handhavingsmaatregelen? Dit leggen wij lekker simpel en makkelijk uit, zoals u van ons gewend bent.

Het nut van een energielabel

Om antwoord te krijgen op de eerder genoemde vragen, moet er eerst worden gekeken naar de basis: wat zijn energielabels nou eigenlijk precies?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je kantoorpand is. Hoe groener het label, hoe energiezuiniger het kantoorpand is, waarbij de focus wordt gelegd op vermindering van uitstoot van onder andere CO2 en om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verkleinen. En dat is belangrijk, want een pand met een groen energielabel stijgt vaak in waarde. Zo zou een pand met een A++ label in theorie vier keer zo weinig energie verbruiken dan een pand met een D label.

Wat betekenen energielabels voor jou

Het is belangrijk voor bedrijven om op deze ontwikkelingen te anticiperen. Doe je dat niet, dan zou je misschien uiteindelijk zelfs je kantoorpand moeten sluiten.

Met het energielabel wil de overheid eigenaren van kantoorpanden stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Zo worden panden vanaf 2023 verplicht om minimaal een groen energielabel te hebben. Panden met een D, E, F, of G label mogen dan niet meer worden gebruikt of ontvangen een boete. Daarnaast is het verplicht om een energielabel aan te vragen als je het pand wil verkopen of verhuren. Er is dus werk aan de winkel voor het Nederlandse bedrijfsleven om in de toekomst te kunnen voldoen aan de groene standaard.

Hero voor de groene uitdaging

Het ‘groen ondernemen’ heeft sowieso de toekomst en Hero helpt eraan mee om een groener energielabel te krijgen.

Milieubesparende maatregelen zijn vaak minder ingewikkeld dan dat het doet lijken. Zo kan een bedrijfspand in veel gevallen met enkele eenvoudige ingrepen al een C label krijgen. Daarnaast geeft het label aan waar mogelijkheden zitten voor verbetering. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen. Deze zijn alleen duur en hebben jammer genoeg een lange terugverdientijd. Hero Balancer is daarentegen een snelle, goedkopere en makkelijke oplossing. Het heeft een snelle terugverdientijd van ongeveer een halfjaar en is makkelijk te installeren. Zo kan je met Hero een heel label stijgen. Dit kan net de stap van D naar C zijn, waardoor je voldoet aan het minimale groene energielabel C wat vanaf 2023 ingaat. Je bespaart dus op de korte termijn met goedkope maatregelen en op de lange termijn met een lagere energierekening.

Deel dit kennisartikel

Meer kennisartikelen

Westfries Gala Groeiparel WBG

Hero Balancer haalt de finale van de WBG Westfriese Groeiparel prijs!

Hero Balancer kwam tot de finale van de Groeiparel prijs. Tijdens het 30 jarig jubileum van het Ondernemers gala hebben wij de top drie gehaald dankzij ons innovatief vermogen en maatschappelijk belang. Maar wat maakt ons zo belangrijk en hoe zijn wij top drie geworden? Lees verder voor alles wat je moet weten over het Westfries Ondernemers gala van 2022.

Lees meer >
VolvoTvK-Foto

Gemeente initiatief: Pilot Volvo Ton van Kuyk voor aantoonbare energiebesparing

Op 17 december gaven de wethouder van Heiloo, Peter van Diepen en de Alkmaarse wethouder Elly Konijn-Vermaas het startsein voor de pilot om op een slimme manier energiegebruik te reduceren bij bedrijven. Tijdens de pilot, die het initiatief is van de Provincie Noord-Holland, Regio Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, worden de besparingen nu ook inzichtelijk gemaakt voor andere bedrijven. Volvo Ton van Kuyk gaat als eerste aan de slag met software van Hero Balancer.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.