Design informatieplicht artikel

Informatieplicht: Wat Ondernemers Moeten Weten

De informatieplicht, onderdeel van de energiebesparingsplicht, is een term die steeds actueler wordt. Maar wat houdt het precies in en wat betekent dit voor u als ondernemer? In deze blog vertellen we u precies wat het is, wanneer u moet voldoen, hoe u kunt voldoen en welke stappen u moet doorlopen.

Snel naar ....

Wat is de energie besparingsplicht / informatieplicht?

De energiebesparingsplicht stelt dat ondernemers verplicht energiebesparende maatregelen moeten nemen. Dit zijn maatregelen welke vermeld zijn op de Erkende Maatregelen Lijst (EML). De maatregelen moeten een terugverdientijd hebben korter dan 5 jaar.

Sinds 2019 is er ook de informatieplicht. Hierbij moeten bedrijven rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen.

Wanneer moet u voldoen?

Bedrijven welke moeten voldoen aan de energiebesparingsplicht / informatieplicht worden in de volksmond ook wel “besparingsplichtig” genoemd. U bent besparingsplichtig wanneer u meer dan 50.000kWh stroom of 25.000m3 gas verbruikt. Wanneer een van deze 2 peilers boven de ondergrens ligt is uw organisatie besparingsplichtig. De laatste keer was in 2019. Nu moet u uw rapport indienen vóór 1 januari 2024. 

Hoe kan Hero Balancer helpen?

Met de implementatie van het Hero Balancer voldoet u op verschillende vlakken aan de besparingsplicht. Zo kunt u in uw rapport aangeven wat u nu hebt gedaan, en wat u de komende jaren van plan bent. Het is uiteraard niet realistisch dat u alle maatregelen in één keer uitvoert.

Voor welke sectoren en met welke code Hero Balancer precies voor u bijdraagt kan verschillen. Bekijk bijvoorbeeld eens onderstaande tabel.

Heeft u vragen? Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met een van onze adviseurs. U kunt dan volledig vrijblijvend bellen naar 088 3033 700

Stappenplan voor ondernemers

Is het verbruik van uw organisatie hoger dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas? Onderzoek dan welke maatregelen voor uw bedrijf relevant zijn. Niet elke maatregel is geschikt voor elk bedrijf.

Hero Balancer kan u hierbij helpen. Voldoet u op dit moment nog niet? Hero Balancer kan op zeer korte termijn oplossingen implementeren waardoor u toch aan uw energiebesparingsplicht kunt voldoen. Vervolgens kunnen we u ook helpen bij de te nemen stappen om uw maatregelen door te geven aan de overheid.

Neem contact op met een van onze adviseurs via 088 3033 700.

Ook inzicht in en controle over jouw vastgoedportfolio?

Beheer jouw vastgoed met de regeltechniek van Hero Balancer!

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 088-3033 700 of mail naar welkom@herobalancer.nl.

Deel dit kennisartikel

Meer kennisartikelen

Westfries Gala Groeiparel WBG

Hero Balancer haalt de finale van de WBG Westfriese Groeiparel prijs!

Hero Balancer kwam tot de finale van de Groeiparel prijs. Tijdens het 30 jarig jubileum van het Ondernemers gala hebben wij de top drie gehaald dankzij ons innovatief vermogen en maatschappelijk belang. Maar wat maakt ons zo belangrijk en hoe zijn wij top drie geworden? Lees verder voor alles wat je moet weten over het Westfries Ondernemers gala van 2022.

Lees meer >
VolvoTvK-Foto

Gemeente initiatief: Pilot Volvo Ton van Kuyk voor aantoonbare energiebesparing

Op 17 december gaven de wethouder van Heiloo, Peter van Diepen en de Alkmaarse wethouder Elly Konijn-Vermaas het startsein voor de pilot om op een slimme manier energiegebruik te reduceren bij bedrijven. Tijdens de pilot, die het initiatief is van de Provincie Noord-Holland, Regio Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, worden de besparingen nu ook inzichtelijk gemaakt voor andere bedrijven. Volvo Ton van Kuyk gaat als eerste aan de slag met software van Hero Balancer.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.