Broekhuis verlaagt de gasrekening met het Hero Balancer gebouwbeheersysteem

Wij gingen langs bij Broekhuis en hebben gesproken met Robbert van Werven, adviseur Bouw en Vastgoed. Wij vroegen naar zijn ervaring met het Hero Gebouwbeheersysteem. "Je weet aan welke knoppen je moet draaien om ervoor te zorgen dat je energie bespaart".

Hoe zijn jullie bij Hero Balancer terecht gekomen?

“Mijn voorganger heeft contact gehad met Tobias. Vanuit daaruit is het ontstaan. We zijn toen begonnen met een pilot en deze had al aardig snel goede resultaten behaald. Dit zorgde ervoor dat we steeds verder zijn gegaan.” 

Waarmee heeft Hero Balancer jullie het meest geholpen?

“Hero Balancer heeft ervoor gezorgd dat wij op een simpele manier enorme stappen hebben kunnen zetten rondom energiebesparing. Je weet aan welke knoppen je moet draaien om ervoor te zorgen dat je energie bespaart, en hierdoor krijg je dus ook inzicht in wat je installatie draaiende houdt. Voorheen kon je ergens aan draaien zonder dat je wist wat er gebeurde. Nu weet je precies wat je aanpast en je kan het resultaat ook nog eens meten.” 

Wat was de overweging waarbij jullie voor Hero Balancer kozen?

“We hebben ook naar een ander systeem gekeken. Dat was qua prijs veel duurder dan jullie.” 
Buiten Hoofdkantoor 4

Hoe beheerde jullie de klimaatinstallatie voor Hero Balancer?

“Bij ons is energiebesparing nooit een groot probleem geweest. Gas was altijd heel goedkoop en op de vestigingen moet het comfort altijd goed zijn. Er werd vroeger nooit gekeken hoe we zuiniger konden verwarmen. Vroeger hadden we ook geen inzichten in het verbruik van de verschillende vestigingen. Hierdoor konden we er ook niet zoveel mee. Het enige wat er gedaan kon worden was het instellen van de thermostaat. En dat was niet eens op alle locaties. Soms stond het altijd aan.”

Hoe beviel het verkoopproces?

“Ik heb het vanaf de zijlijnen ervaren. ik ben een keer langsgegaan bij onze locatie in Heemskerk om precies te zien wat er allemaal geïnstalleerd was. Dat was erg interessant. Verder is dit dus altijd soepel verlopen.” 

Hoe bevalt de nazorg?

“Ik heb wel een paar keer telefoontjes gehad na de installatie van Groningen en Assen. Maar dat ging super goed. Ik ben toen op de hoogte gebracht door Menno van de ontwikkelingen op deze locaties. Vervolgens is hij zelf contact gaan leggen met deze vestigingen. Dit vind ik erg fijn, direct contact vermijdt veel ruis.”

Hoe snel verdienen jullie Hero Balancer terug?

“We hebben laatst een overzicht gekregen van jullie Customer Success Manager, dat zag er erg goed uit. Bij sommige locaties hebben we de installatiekosten al terugverdiend. Dat is erg tof.” 

Als iemand twijfelt om met Hero Balancer in zee te gaan, wat zou je deze persoon aanraden?

“Test het een keer uit op een locatie en kijk wat het voor je doet. Het is in mijn ogen echt met een relatief goedkope investering een prachtige manier om veel gas te besparen. Ondervind het zelf en ga door als het positief uitpakt.” 

Hoe heeft Hero jullie geholpen bij het bevorderen van jullie duurzaamheidsdoelstellingen?

“We hebben dit jaar een interne doelstelling gevormd, namelijk “25% energiereductie per vestiging”. De vestigingen waar wij Hero Balancer hebben geïnstalleerd zijn erg goed bezig. Dat is leuk om te zien. Er wordt relatief makkelijk op die manier de doelstellingen gehaald. Je ziet bij de vestigingen die geen Hero Balancer installatie hebben dat het voor hen moeizamer is om dezelfde grote stappen te zetten.”

Zijn er verder nog toekomstplannen bij andere locaties om ons systeem te installeren?

“Vestigingen waar we gekke dingen zien. We hadden laatst een vestiging die in de zomer gas verbruikt. Dat is eigenlijk best raar, er is geen reden om nu te stoken. Aan dat soort vestigingen geven wij dan voorrang. Ook vestigingen die veel stoken krijgen voorrang van ons. We kijken naar het verbruik, maar ook naar de toekomstplannen van de locaties. Zo investeren we op de juiste plekken en op de juiste momenten.”

Ook inzicht in en controle over jouw vastgoedportfolio?

Beheer jouw vastgoed met de regeltechniek van Hero Balancer!

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 088-3033 700 of mail naar welkom@herobalancer.nl.

Deel dit artikel

Meer klantverhalen

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.