Hero Balancer 2.0

Installateurs en vastgoedbeheerders let op! Na maandenlang tekenen, ontwikkelen, testen en tewerkstellen kunnen wij vandaag onze disruptieve innovatie tonen. Hero Balancer lanceert vandaag haar nieuwste versie en daarmee komt er een nieuw, revolutionair, gebouwbeheersysteem op de markt! Plug and play en voor een fractie van een conventioneel GBS. Vandaag lanceren wij de nieuwe versie van onze app: Hero 2.0. Met Hero 2.0 releasen wij de beheerdersinterface van onze app. Hiermee kunnen engineers projecten verkopen, bouwen en beheren. Hero Balancer ontpopt zich langzaam maar zeker tot volwaardig Cloud GBS.

Oud GBS eruit, Hero Balancer er in

Dat lees je goed. Na maanden van hard werken en veel testen hebben we onlangs bij meerdere installaties het huidige gebouwbeheersysteem vervangen voor een slimmer, gebruiksvriendelijker cloud gebouwbeheersysteem; Hero Balancer. 

Het GBS van deze klanten werd wat ouder en was aan vervanging toe, maar een nieuw GBS kan, zoals we allemaal weten, flink in de kosten lopen. (Voor de mensen die wat minder thuis zijn in de GBS markt; voor minder dan € 10.000 tot € 15.000 hoef je bij jouw GBS leverancier niet aan te kloppen). Door de lage aanschafprijs maakt Hero Balancer met zijn Cloud GBS energie besparen en een beter binnenklimaat bereikbaar voor gebouwen waar een GBS te duur is.

Priva er uit Hero Balancer er in

Gebruiksgemak

Als vervanging is er voor de kosteneffectieve Hero Balancer gekozen. Voor € 3.000 hebben eindgebruikers en installateurs een GBS waarmee zij overal, via de telefoon, tablet of PC:

  • Inzicht hebben in hun binnenklimaat (o.a. temperatuur, luchtvochtigheid en CO2)
  • Inzicht hebben in hun stroom- en gasverbruik
  • Zelf controle hebben over de tijdschema’s voor verwarmen
  • Koelen en ventileren analoog kunnen beheren (bediening in de app coming soon!)

Tienduizenden mensen wonen, werken en leren in gebouwen die door Hero Balancer worden aangestuurd, en dat aantal groeit snel.

Hero dashboard overzicht

Installatiegemak

Ted Braakman, CEO & oprichter van Hero Balancer: “Elke installateur kan nu, zonder tussenkomst van een regeltechnicus, simpel, zelf een GBS installeren.

Zo worden bijvoorbeeld scholen, kantoren en gebouwen voor maatschappelijk gebruik binnen 3 uur een smart building. Omdat ons GBS grotendeels vanuit de Cloud wordt aangestuurd en beheerd is bijvoorbeeld een extra pomp toevoegen super eenvoudig.”

Regeltechniek as a service

Regeltechniek as a service
Met de komst van het Hero Cloud GBS komt ook een compleet nieuw servicemodel.
Voortaan heb jij voor een vast bedrag per maand altijd de meest moderne regeltechniek in jouw pand hangen. In de huidige situatie is de regeltechniek in een pand soms al 10 jaar oud en jaren niet meer onderhouden. 

Met Hero Balancer heb je altijd up-to-date software die jouw installatie op de slimst mogelijke manier aanstuurt. Hero verhuist met jou mee, geeft jou kosteloos software updates, verwerkt kosteloos jouw regeltechnische wijzigingen en vervangt kosteloos de hardware bij defect. Dat is regeltechniek anno 2020!

Wat is er nieuw?

Hero cloud gebouwbeheersysteem voor de complete installatiebranche

Hero Balancer steekt afstandsbeheer, projectbeheer en projectadministratie in een compleet nieuw jasje. Ook installateurs zonder regeltechnische kennis kunnen Hero Balancer simpel, zelf installeren.

Afstandsbeheer

Zo kun je met Hero Balancer gemakkelijk jouw warmtevraag bedienen vanuit de Hero Balancer app.

Dit ter aansturing van jouw GBS of cascaderegelaar. Of stuur direct jouw klimaatinstallatie aan vanuit onze regelkast, die staat in verbinding met ons Cloud GBS.

Coming Soon: de bediening van ventilatie, luchtbehandeling, WTW-units en koeling worden ook toegevoegd aan onze app. Klanten kunnen deze regelingen nu al afnemen, dan verschijnt de bediening in de cloud bij onze volgende update.

afstandsbeheer-oud

Administratie

De grote stapel papierwerk bovenop de regelkast is verleden tijd. 

Met het online documenten systeem van Hero Balancer heb jij voortaan altijd en overal toegang tot de documenten en notities die bij een project horen. Voeg bestanden of foto’s toe, maak notities en hou overzichtelijk bij welke apparaten er op de installatie aangesloten zijn.

Admin-dashboard-notities-oud

Uitgebreide monitoring

In jouw Hero Dashboard kun je uitgebreid jouw binnenklimaat monitoren. 

Met onze draadloze LoRa sensoren of die van een andere leverancier kun je onder andere temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 monitoren. Hier sturen wij vervolgens de klimaatinstallatie op aan.

Nu het winterseizoen in aantocht is en een mogelijke 2e golf van COVID-19 op de loer is dit erg belangrijk. Bij een hoog CO2-gehalte is het risico op een COVID-19 besmetting groter. Het is dus van essentieel belang dat jij het CO2 gehalte in jouw ruimtes goed kunt monitoren, en kunt ingrijpen wanneer dit nodig is.

Temperaturen-oud

What’s next?

Er zitten voor de komende maanden nog een paar belangrijke functies in de pijplijn die Hero Balancer tot een volwaardig GBS gaan maken. Met de toevoeging van deze functies kun je jouw volledige klimaatinstallatie, altijd en overal, vanuit één dashboard slim bedienen. 

Volledig slimme aansturing

Zeer binnenkort kun je vanuit het Hero dashboard jouw volledige klimaatinstallatie bedienen. Zo zijn wij hard aan het werk om de bediening van koeling, ventilatie, luchtbehandeling en warmteterugwinunits toe te voegen aan ons dashboard.

Koeling

CO2 gestuurd ventileren

Met het oog op COVID-19 hebben wij het CO2 gestuurd ventileren een hoge prioriteit gegeven. De ventilatie aansturen op basis van het CO2 gehalte in een ruimte is namelijk een grote stap in de richting van een gezond binnenklimaat. Tevens bespaar je hiermee flink energie aangezien de ventilatie niet meer “veilig hoog” hoeft te staan. Beide updates zullen omstreeks dezelfde tijd gelanceerd worden, dus stay stuned!
Ventilator

Deel dit kennisartikel

Meer kennisartikelen

Westfries Gala Groeiparel WBG

Hero Balancer haalt de finale van de WBG Westfriese Groeiparel prijs!

Hero Balancer kwam tot de finale van de Groeiparel prijs. Tijdens het 30 jarig jubileum van het Ondernemers gala hebben wij de top drie gehaald dankzij ons innovatief vermogen en maatschappelijk belang. Maar wat maakt ons zo belangrijk en hoe zijn wij top drie geworden? Lees verder voor alles wat je moet weten over het Westfries Ondernemers gala van 2022.

Lees meer >
VolvoTvK-Foto

Gemeente initiatief: Pilot Volvo Ton van Kuyk voor aantoonbare energiebesparing

Op 17 december gaven de wethouder van Heiloo, Peter van Diepen en de Alkmaarse wethouder Elly Konijn-Vermaas het startsein voor de pilot om op een slimme manier energiegebruik te reduceren bij bedrijven. Tijdens de pilot, die het initiatief is van de Provincie Noord-Holland, Regio Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, worden de besparingen nu ook inzichtelijk gemaakt voor andere bedrijven. Volvo Ton van Kuyk gaat als eerste aan de slag met software van Hero Balancer.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.