Hero Balancer & EasyIO over de regeltechniek van morgen

Hero Balancer en EasyIO werken samen om regeltechniek toegankelijk en efficiënt te maken, ieder binnen zijn eigen expertise.

Hero Balancer maakt de software om regelsystemen slim en toegankelijk te maken. EasyIO maakt no-nonsense licentievrije controllers voor HVAC met daarop de nieuwste digitale features, maar ook met de techniek van gisteren. Dit maakt het mogelijk om data uit IO’s, BACnet en Modbus gemakkelijk naar de cloud te sturen. Hier maakt Hero gebruik van om iedere installatie te kunnen koppelen aan haar cloud platform.

“Hetgeen dat mij aansprak toen EasyIO voor het eerst op mijn pad kwam is de flexibiliteit”.
De EasyIO controllers spreken veel verschillende protocollen licentievrij. Zo kunnen wij met BACnet en Modbus makkelijk koppelen met externe gebouwbeheersystemen. Dit terwijl dezelfde controller ook over IO’s beschikt om bijvoorbeeld een ketel of een cascaderegelaar direct aan te sturen. Deze data is vervolgens ook makkelijk te ontsluiten via een gemakkelijke MQTT interface,” aldus Ted Braakman, CEO van Hero Balancer.

Hero Balancer en EasyIO maken samen veel koppelingen met bestaande regelinstallaties.
Op dit moment zijn er zo’n vijftig installaties waar dit plaats heeft gevonden. Hierin speelt EasyIO ook een belangrijke rol. “Wij denken graag mee met onze partners. Zo hebben wij Hero Balancer geholpen om templates te maken van de configuratie bestanden van onze controllers. Ieder project begint op deze manier met een voorsprong, want de installatie kost minder tijd,” aldus Johan Schakenraad, CEO bij EasyIO.

Regelkast open

Regeltechniek van de toekomst

Ted en Johan zijn het in ieder geval over één ding eens: de toekomst van de regeltechniek bestaat uit veel verschillende apparaten die los samenwerken om één groot systeem te maken.

De techniek van vandaag maakt het mogelijk om regelapparatuur te maken ter formaat van een luciferdoosje. Hierdoor kan je kostenefficiënt kleine apparaten door het hele gebouw aansturen met losse regelapparatuur. Het is natuurlijk wel belangrijk om deze samen te laten werken als één regelsysteem. Hierin spelen onze system integrators en Hero Balancer een belangrijke rol,” aldus Johan.

Ted gooit daar nog een schepje bovenop: “Bestaande regeltechniek is erop gebaseerd dat er veel apparaten bekabeld moeten worden aan één regelkast. Ik denk dat de kleppen en pompen van de toekomst IOT apparaten zijn. Deze koppelen digitaal in de cloud, in plaats van fysiek, aan een regelaar. Lokaal zijn er dan alleen nog “fallback” systemen aanwezig om het systeem te laten werken wanneer er geen connectie meer is met de cloud.”

Het vervolg van Hero & EasyIO

EasyIO zal zich altijd blijven inspannen om haar controllers te blijven voorzien van de nieuwste snufjes. Denk hierbij aan een bibliotheek met daarin backups van de actieve controllers van één beheerder. Hierdoor kan de hardware makkelijk uitgewisseld worden, mocht dit nodig zijn.

Hero Balancer heeft de EasyIO controllers ook verwerkt in haar nieuwste standaard regelkasten. Deze regelkasten zijn uitgerust met een FW-14 of een FS-20 controller. Hiermee kan Hero Balancer nagenoeg alle klimaatinstallaties koppelen aan haar cloud platform.

Hero's toekomst

De volgende stap is dat installateurs Hero Balancer volledig zelfstandig aanbieden en installeren voor hun klanten. Onder andere Jaro Controls, ook een EasyIO partner, is reeds onderdeel van dit programma. “Hiermee hebben wij de capaciteit om heel Nederland van de volgende generatie regeltechniek te voorzien,” aldus Ted.

Technische ruimte Hero regelkast

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Nóg meer besparing met de krachtige samenwerking tussen Hero Balancer en Airteq 

Bij Hero Balancer begrijpen we de waarde van jouw huidige Airteq binnenklimaatsensoren. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat onze samenwerking met Airteq jou in staat stelt om maximaal gebruik te maken van jouw bestaande infrastructuur. Met onze naadloze integratie tussen Airteq sensoren en het Hero Balancer gebouwbeheersysteem hoef je geen nieuwe sensoren aan te schaffen, en wordt de implementatie van jouw gebouwbeheersysteem nóg betaalbaarder.

Lees meer >

Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject.

En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.