radiotorkraan

Thermostaatknop, radiatorkraan en internet

De thermostaatknop en de radiatorkraan zitten op een radiator om de hoeveelheid warmte te regelen. De thermostaatknop is wat slimmer, maar met de komst van de Danfoss Ally gaat er nog een schepje slimheid bovenop.

Verschil tussen de thermostaatknop en een radiatorkraan?

Beide knoppen gebruik je om de temperatuur in een ruimte te regelen. Toch zitten er fundamentele verschillen tussen de twee.

De thermostaatknop herken je aan de nummertjes 1 tot en met 5. Hoe verder je draait naar een hoger cijfer, hoe langer het duurt voordat de thermostaatknop de radiator dichtknijpt. De thermostaatknop is namelijk ook gevoelig voor de omgevingstemperatuur van de ruimte.

Door te draaien aan de radiatorkraan verander je de grootte van de opening in de kraan, waardoor er meer of minder water door de kraan kan lopen. Wanneer de ruimte op temperatuur is moet je de radiatorkraan ook weer dichtdraaien om de verwarming te stoppen, want de aanvoer van warm CV-water naar de radiator wordt niet automatisch minder naarmate de kamer warmer wordt.

radiatorkraan 2

Thermostaatknop online bedienen

De thermostaatknop houdt dus rekening met de ruimtetemperatuur bij het knijpen van de radiator. Maar wat als je niet op locatie bent en wel de gewenste ruimtetemperatuur wilt aanpassen?

Daar heeft Danfoss met de Danfoss Ally thermostaatknop een oplossing op gevonden. De knop van Danfoss is online via je smartphone te bedienen. Zo stel je eenvoudig op afstand tijdschema’s en gewenste temperatuur in.

Grote voordelen van de Danfoss Ally thermostaatknoppen zijn het installatiegemak, de nauwkeurigheid en het feit dat in de knop een schema of temperatuur opgeslagen kan worden. Zo zit je nooit in de kou bij connectieverlies van de knop.

Ed en Ted

Integratie in jouw GBS

Een thermostaatknop is goed. Een online te bedienen knop is beter. Maar een online thermostaatknop die geïntegreerd is in de rest van jouw GBS is toch wel het beste!

De Danfoss knoppen zijn een kostenefficiënte oplossing wanneer er geen groepenverdeling aanwezig is in jouw pand. Nieuwe radiatorgroepen laten aanleggen is namelijk erg duur.

Jouw Danfoss knoppen zijn eenvoudig te koppelen met jouw Hero app. Zo heb je al jouw gebouwbeheer op 1 plek.  Stuur jouw afzonderlijke ruimtes eenvoudig aan via jouw Hero GBS app.

Deel dit kennisartikel

Meer kennisartikelen

Westfries Gala Groeiparel WBG

Hero Balancer haalt de finale van de WBG Westfriese Groeiparel prijs!

Hero Balancer kwam tot de finale van de Groeiparel prijs. Tijdens het 30 jarig jubileum van het Ondernemers gala hebben wij de top drie gehaald dankzij ons innovatief vermogen en maatschappelijk belang. Maar wat maakt ons zo belangrijk en hoe zijn wij top drie geworden? Lees verder voor alles wat je moet weten over het Westfries Ondernemers gala van 2022.

Lees meer >
VolvoTvK-Foto

Gemeente initiatief: Pilot Volvo Ton van Kuyk voor aantoonbare energiebesparing

Op 17 december gaven de wethouder van Heiloo, Peter van Diepen en de Alkmaarse wethouder Elly Konijn-Vermaas het startsein voor de pilot om op een slimme manier energiegebruik te reduceren bij bedrijven. Tijdens de pilot, die het initiatief is van de Provincie Noord-Holland, Regio Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, worden de besparingen nu ook inzichtelijk gemaakt voor andere bedrijven. Volvo Ton van Kuyk gaat als eerste aan de slag met software van Hero Balancer.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.