GemiddeldeVerbruik blogpost

Verbruik jij gemiddeld meer energie dan jouw branchegenoten?

Het is een belangrijke vraag die bedrijven, scholen en veiligheidsregio's zichzelf zouden moeten stellen. Want als je meer energie verbruikt dan je concullega’s dan betaal je niet alleen meer voor je energierekening, maar belast je ook onnodig het milieu. Het is dus belangrijk om te begrijpen hoeveel energie we gebruiken en waar we mogelijk kunnen besparen. Daarom kijken we in dit artikel hoe je kunt berekenen of je meer of minder verbruikt dan anderen in jouw branche.

Verbruik jij meer of minder dan andere autoshowrooms?

Het kan zomaar zijn dat je onbewust meer verbruikt dan je concurrenten. Wij hebben voor jou, vanuit onze verzamelde data, het gemiddelde gasverbruik in M3 per vierkante meter per jaar berekend. Hoeveel kuub gas verbruiken autoshowrooms gemiddeld per vierkante meter per jaar?

Wij zien dat het gemiddelde M3 verbruik per M2 per jaar zonder het Hero Balancer systeem aanzienlijk hoger is, namelijk:

  • 14,3 m3 zonder Hero gebouwbeheersysteem (GBS)
  • 10,9 m3 met Hero GBS

Met ons systeem kunnen zij dus gemiddeld 21% besparen op hun verbruik. Door het gemiddelde gasverbruik in M3 per vierkante meter per jaar van jouw autoshowroom te berekenen, kan jij zien of jij meer of minder verbruikt dan het gemiddelde.

Hoe zit dat met scholen?

Ook scholen kunnen flink besparen op hun energieverbruik, zo blijkt uit de cijfers.

Het gemiddelde gasverbruik in M3 per vierkante meter per jaar voor scholen is

  • 13,8 m3 zonder Hero gebouwbeheersysteem (GBS)
  • 10,6m3 met Hero GBS

Dat komt neer op een gemiddelde besparing van afgerond 24%. Door het gemiddelde gasverbruik in M3 per vierkante meter per jaar van jouw school te berekenen, kan jij zien of jij meer of minder verbruikt dan het gemiddelde.

En veiligheidsregio's?

Als veiligheidsregio, met bijvoorbeeld veel brandweerkazernes, wil je ook niet onbewust meer verbruiken dan je concullega’s.

Het gemiddelde gasverbruik in M3 per vierkante meter per jaar voor veiligheidsregio’s is:

  • 12,3 m3 zonder Hero GBS
  • 9 m3 met Hero GBS

Met ons systeem verbruiken veiligheidsregio’s dus gemiddeld slechts 9m3 per m2 per jaar. Dat komt neer op een gemiddelde besparing van 27%. Door het gemiddelde M3 verbruik per m2 per jaar van jouw veiligheidsregio te berekenen, kan jij zien of jij meer of minder verbruikt dan het gemiddelde.

Hoe bereken je jouw gemiddelde verbruik?

Als ondernemer of gebouwbeheerder kun je nu zelf berekenen of jouw energieverbruik hoger of lager ligt dan het gemiddelde in jouw branche. Als dit hoger ligt, is het zeker de moeite waard om te kijken hoe je dit kunt verminderen. Ons systeem kan hierbij helpen met gemiddelde besparingen tussen 21% en 27%.

Wil jij weten of jij gemiddeld meer energie dan jouw branchegenoten verbruikt? Dit kun je gemakkelijk zelf berekenen door onderstaande stappen te volgen:

  • Pak jouw jaarlijkse gasverbruik erbij
  • Deel jouw jaarlijks gasverbruik door het aantal vierkante meters van je pand.
  • De vierkante meters van je pand zijn te achterhalen via Bagviewer van het kadaster via bagviewer.kadaster.nl 

Besparen op energie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!

Wil jij weten hoe jij nog meer kunt besparen? Lees ook: 5 tips om energie te besparen in jouw bedrijf

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Van Zero tot Hero: het opleiden van onze buitendienst

Bij Hero Balancer vinden wij het belangrijk dat je als ervaren regeltechnicus én als beginnende elektromonteur bij ons kan werken. Wij vinden inzet belangrijker dan ervaring, waardoor starters en zijinstromers ook bij ons welkom zijn. Voor deze tweede groep hebben wij een opleidingstraject ontwikkeld. Afhankelijk van jouw eigen kennisniveau word je ingedeeld bij een van onze vier opleidingsniveaus en sturen wij jou met onze regeltechnici op pad om de kneepjes van het vak te leren. Zo word jij van A tot Z klaargestoomd om een volwaardige Hero installateur te worden.

Goed om te weten: ongeacht jouw instroomniveau is er bij Hero Balancer altijd ruimte om extra opleidingen te volgen of certificeringen te halen. Zo groei jij als persoon en wij als bedrijf. Win win dus!

Lees meer >

Waarom een Cloud-GBS dé toekomst is

De verandering naar Cloud-based software voor gebouwbeheersystemen brengt vele voordelen met zich mee. Dit is te danken aan de vele voordelen die cloud-technologie biedt, zoals toegankelijkheid en schaalbaarheid. Hier zijn enkele redenen waarom een Cloud-GBS dé toekomst is:

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.