GemiddeldeVerbruik blogpost

Verbruik jij gemiddeld meer energie dan jouw branchegenoten?

Het is een belangrijke vraag die bedrijven, scholen en veiligheidsregio's zichzelf zouden moeten stellen. Want als je meer energie verbruikt dan je concullega’s dan betaal je niet alleen meer voor je energierekening, maar belast je ook onnodig het milieu. Het is dus belangrijk om te begrijpen hoeveel energie we gebruiken en waar we mogelijk kunnen besparen. Daarom kijken we in dit artikel hoe je kunt berekenen of je meer of minder verbruikt dan anderen in jouw branche.

Verbruik jij meer of minder dan andere autoshowrooms?

Het kan zomaar zijn dat je onbewust meer verbruikt dan je concurrenten. Wij hebben voor jou, vanuit onze verzamelde data, het gemiddelde gasverbruik in M3 per vierkante meter per jaar berekend. Hoeveel kuub gas verbruiken autoshowrooms gemiddeld per vierkante meter per jaar?

Wij zien dat het gemiddelde M3 verbruik per M2 per jaar zonder het Hero Balancer systeem aanzienlijk hoger is, namelijk:

  • 14,3 m3 zonder Hero gebouwbeheersysteem (GBS)
  • 10,9 m3 met Hero GBS

Met ons systeem kunnen zij dus gemiddeld 21% besparen op hun verbruik. Door het gemiddelde gasverbruik in M3 per vierkante meter per jaar van jouw autoshowroom te berekenen, kan jij zien of jij meer of minder verbruikt dan het gemiddelde.

Hoe zit dat met scholen?

Ook scholen kunnen flink besparen op hun energieverbruik, zo blijkt uit de cijfers.

Het gemiddelde gasverbruik in M3 per vierkante meter per jaar voor scholen is

  • 13,8 m3 zonder Hero gebouwbeheersysteem (GBS)
  • 10,6m3 met Hero GBS

Dat komt neer op een gemiddelde besparing van afgerond 24%. Door het gemiddelde gasverbruik in M3 per vierkante meter per jaar van jouw school te berekenen, kan jij zien of jij meer of minder verbruikt dan het gemiddelde.

En veiligheidsregio's?

Als veiligheidsregio, met bijvoorbeeld veel brandweerkazernes, wil je ook niet onbewust meer verbruiken dan je concullega’s.

Het gemiddelde gasverbruik in M3 per vierkante meter per jaar voor veiligheidsregio’s is:

  • 12,3 m3 zonder Hero GBS
  • 9 m3 met Hero GBS

Met ons systeem verbruiken veiligheidsregio’s dus gemiddeld slechts 9m3 per m2 per jaar. Dat komt neer op een gemiddelde besparing van 27%. Door het gemiddelde M3 verbruik per m2 per jaar van jouw veiligheidsregio te berekenen, kan jij zien of jij meer of minder verbruikt dan het gemiddelde.

Hoe bereken je jouw gemiddelde verbruik?

Als ondernemer of gebouwbeheerder kun je nu zelf berekenen of jouw energieverbruik hoger of lager ligt dan het gemiddelde in jouw branche. Als dit hoger ligt, is het zeker de moeite waard om te kijken hoe je dit kunt verminderen. Ons systeem kan hierbij helpen met gemiddelde besparingen tussen 21% en 27%.

Wil jij weten of jij gemiddeld meer energie dan jouw branchegenoten verbruikt? Dit kun je gemakkelijk zelf berekenen door onderstaande stappen te volgen:

  • Pak jouw jaarlijkse gasverbruik erbij
  • Deel jouw jaarlijks gasverbruik door het aantal vierkante meters van je pand.
  • De vierkante meters van je pand zijn te achterhalen via Bagviewer van het kadaster via bagviewer.kadaster.nl 

Besparen op energie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!

Wil jij weten hoe jij nog meer kunt besparen? Lees ook: 5 tips om energie te besparen in jouw bedrijf

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Nóg meer besparing met de krachtige samenwerking tussen Hero Balancer en Airteq 

Bij Hero Balancer begrijpen we de waarde van jouw huidige Airteq binnenklimaatsensoren. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat onze samenwerking met Airteq jou in staat stelt om maximaal gebruik te maken van jouw bestaande infrastructuur. Met onze naadloze integratie tussen Airteq sensoren en het Hero Balancer gebouwbeheersysteem hoef je geen nieuwe sensoren aan te schaffen, en wordt de implementatie van jouw gebouwbeheersysteem nóg betaalbaarder.

Lees meer >

Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject.

En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.