5 tips om energie te besparen in jouw bedrijf

‘Neem zonnepanelen, isoleer je spouwmuren, ga meer thuiswerken.’ Deze standaard tips kennen we ondertussen allemaal en zijn niet (meer) innoverend. Daarom geven wij jou in dit artikel vijf nieuwe tips om direct flink energie te besparen.

1. Stem je klimaatinstallatie af met je werktijden en de bijbehorende gewenste temperatuur

Wat wij vaak in de praktijk zien is dat veel bedrijfspanden dag in dag uit volop blijven stoken, terwijl er ’s nachts en tijdens vakanties niemand aanwezig is.

Hierdoor verbruik je niet alleen veel energie, je energierekening is ook niet vriendelijk voor je portemonnee. Stem daarom je klimaatinstallatie af met je werktijden, zodat je alleen een comfortabel binnenklimaat hebt tussen bijvoorbeeld 08:00 en 18:00. Veel (vooral oudere) systemen beschikken niet over deze functionaliteit. Zo los je dit op.

2. Check of je klimaatinstallatie rekening houdt met de toekomstige weersvoorspelling

Je zou minder hard hoeven te stoken als een uur later de buitentemperatuur 2 graden warmer is geworden.

Een normaal gebouwbeheersysteem (GBS) houdt rekening met de huidige buitentemperatuur. Dat klinkt mooi, maar eigenlijk is het niet slim. Als je pas op de warme momenten van de dag de stooklijn verlaagt dan kunnen er op deze momenten alsnog warmteklachten ontstaan.

Je betaalt dus onnodig extra terwijl de gebruikers van jouw pand ontevreden zijn. Houdt daarom rekening met de toekomstige weersvoorspelling en stem je gewenste temperatuur op je klimaatinstallatie af.

3. Behaal met je hr-ketel een hoger rendement

Hoe kouder het retourwater in de warmtewisselaar, hoe meer waterdamp in de Cv-ketel condenseert, wat veel warmte overdraagt aan de Cv-leiding die het retourwater verwarmt. Zo hoeft er minder hard gestookt te worden om het retourwater weer opnieuw op de gewenste aanvoertemperatuur te krijgen.

Tijdens het verbrandingsproces komen rookgassen vrij die het aanvoerwater verwarmen. Zoals je ziet in de schematische tekening komt het water dat de verwarmingsketel rond pompt kouder terug de ketel in, dit noemen we het retourwater.

Lees hiervoor de retourtemperatuur af bij je ketel, zoals in de display van de ketel. Zorg ervoor dat de retourwatertemperatuur 57 graden of lager is door de aanvoertemperatuur te verlagen.

4. Laat je radiatoren waterzijdig inregelen

Bij waterzijdig inregelen stel je de hoeveelheid warm water in die door de radiatoren of vloerverwarming stroomt.

Deze verdeling zorgt voor een stabiele en efficiënte werking van je verwarmingssysteem. Je kunt door waterzijdig inregelen tot wel 15% besparen op je gasverbruik.

5. Zorg ervoor dat jij je klimaatinstallatie op afstand kunt beheren

Het is gebruiksvriendelijker als je op afstand zelf instellingen kunt toepassen in plaats van een dure derde partij hiervoor in te huren.

Je houdt dan je klimaatinstallatie makkelijk in de gaten en je kunt het eenvoudig goed instellen, waardoor je meer inzicht krijgt in je daadwerkelijke verbruik en je installatie steeds zuiniger werkt. Zo bespaar je steeds een beetje meer, wat een must is met de huidige stijgende energieprijzen.

Hero Balancer doet al deze oplossingen voor jou

Wij koppelen ons slimme en zeer betaalbare gebouwbeheersysteem aan jouw klimaatinstallatie. Zo voorkom je onnodig verwarmen en ventileren, zoals zomers als ’s winters.

Je kunt gebruiksvriendelijk je kantoortijden en vakanties toevoegen in één overzichtelijke app, voor ál jouw installaties. Daarbij houdt ons slimme systeem automatisch rekening met de toekomstige weersvoorspelling. Om 8 uur ’s ochtends kijken wij al naar de gevoelstemperatuur (inclusief zon instraling) van bijvoorbeeld 12 uur ’s middags. Zo reduceren wij warmte- en koudeklachten.

Laat jouw Cv-installatie waterzijdig inregelen door een gespecialiseerde installateur. Bijvoorbeeld onze vaste partner Rekon Installatietechniek.

De aanvoer- en retourtemperatuur van je ketel kun je ook overzichtelijk inzien en aanpassen in ons Dashboard. Door de energiezuinige sturing van Hero wordt jouw retourtemperatuur automatisch beïnvloed om optimaal rendement van jouw hr-ketel te garanderen. Wij doen alles voor een aangenaam binnenklimaat en lagere exploitatiekosten en verminderen energieverbruik.

Lees meer over het Hero Balancer gebouwbeheersysteem.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Nóg meer besparing met de krachtige samenwerking tussen Hero Balancer en Airteq 

Bij Hero Balancer begrijpen we de waarde van jouw huidige Airteq binnenklimaatsensoren. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat onze samenwerking met Airteq jou in staat stelt om maximaal gebruik te maken van jouw bestaande infrastructuur. Met onze naadloze integratie tussen Airteq sensoren en het Hero Balancer gebouwbeheersysteem hoef je geen nieuwe sensoren aan te schaffen, en wordt de implementatie van jouw gebouwbeheersysteem nóg betaalbaarder.

Lees meer >

Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject.

En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.