Zonnesturing voor non-GBS installaties

Hero Balancer maakt het nu ook mogelijk om non-GBS installaties op zone niveau te sturen. Voorheen kon dit alleen indien er al zones gedefinieerd waren in het systeem of wanneer het pand met verschillende stookruimtes werd verwarmd.

Wat is er nieuw?

Hero maakt het nu ook mogelijk om verschillende zones te kunnen sturen wanneer dit momenteel nog niet hardwarematig mogelijk is. Hoe doen wij dit? Door te sturen op radiatorgroep niveau. Elke radiatorgroep heeft zijn eigen pomp. Hero gaat de verschillende pompen in- of uitschakelen. Voor elke aanwezige pomp kunnen wij dus een stuurbare zone definiëren.
pompen en kleppen

Afbl.1: Links de hoofdpomp, rechts de drie pompen voor de radiatorgroepen.

Wat is het verschil?

Hero doet al veel zonesturing voor GBS installaties. Denk hierbij aan het eerder en langer kunnen verwarmen van een buitenschoolse opvang bij een school. Wij doen dit nu ook voor installaties met bijvoorbeeld een cascaderegelaar of Siemens Synco. 

Lees ook: Hoe werkt Hero?

Wat is de meerwaarde?

Het mogelijk maken van het sturen van zones waar dit voorheen niet mogelijk was heeft onwijs veel meerwaarde. In de huidige situatie wordt soms een heel pand verwarmd om één verhuurde ruimte buiten de reguliere openingstijden warm te houden. Ook voor non-GBS panden waar wij al geïnstalleerd zijn en “zones” op basis van verschillende stookruimtes aansturen heeft dit veel waarde.

overwerktimers

Afbl.1: Het aantal radiatorgroepen is ook te achterhalen door de overwerk timers te tellen. In dit pand zijn vijf timers, dus vijf stuurbare zones.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Duurzaam Verwarmd Beurs

Hero Balancer op de Duurzaam Verwarmd vakbeurs

Hero Balancer is naar de Duurzaam Verwarmd vakbeurs geweest in Haarlemmermeer. Wij hebben veel mensen gesproken en nieuwe connecties gemaakt. Hieronder meer over onze ervaring bij Duurzaam Verwarmd en de volgende beurs waar je ons kunt vinden.

Lees meer >
Sporty September teamfoto

Sporty September bij Hero Balancer

In de hele maand september gaan wij super hard knallen om onze doelen te behalen. Met het hele team hebben wij allemaal een formulier ingevuld met ons doel en waarom wij dat willen behalen. Het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. In een maand 10 kilo afvallen is bijvoorbeeld niet haalbaar. Maar 1 kilo afvallen door veel te bewegen is een goede doelstelling. Ook moet het meetbaar zijn. Voor nu willen wij dit sowieso een maand volhouden.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.