Zonnesturing voor non-GBS installaties

Hero Balancer maakt het nu ook mogelijk om non-GBS installaties op zone niveau te sturen. Voorheen kon dit alleen indien er al zones gedefinieerd waren in het systeem of wanneer het pand met verschillende stookruimtes werd verwarmd.

Wat is er nieuw?

Hero maakt het nu ook mogelijk om verschillende zones te kunnen sturen wanneer dit momenteel nog niet hardwarematig mogelijk is. Hoe doen wij dit? Door te sturen op radiatorgroep niveau. Elke radiatorgroep heeft zijn eigen pomp. Hero gaat de verschillende pompen in- of uitschakelen. Voor elke aanwezige pomp kunnen wij dus een stuurbare zone definiëren.
pompen en kleppen

Afbl.1: Links de hoofdpomp, rechts de drie pompen voor de radiatorgroepen.

Wat is het verschil?

Hero doet al veel zonesturing voor GBS installaties. Denk hierbij aan het eerder en langer kunnen verwarmen van een buitenschoolse opvang bij een school. Wij doen dit nu ook voor installaties met bijvoorbeeld een cascaderegelaar of Siemens Synco. 

Lees ook: Hoe werkt Hero?

Wat is de meerwaarde?

Het mogelijk maken van het sturen van zones waar dit voorheen niet mogelijk was heeft onwijs veel meerwaarde. In de huidige situatie wordt soms een heel pand verwarmd om één verhuurde ruimte buiten de reguliere openingstijden warm te houden. Ook voor non-GBS panden waar wij al geïnstalleerd zijn en “zones” op basis van verschillende stookruimtes aansturen heeft dit veel waarde.

overwerktimers

Afbl.1: Het aantal radiatorgroepen is ook te achterhalen door de overwerk timers te tellen. In dit pand zijn vijf timers, dus vijf stuurbare zones.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Nóg meer besparing met de krachtige samenwerking tussen Hero Balancer en Airteq 

Bij Hero Balancer begrijpen we de waarde van jouw huidige Airteq binnenklimaatsensoren. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat onze samenwerking met Airteq jou in staat stelt om maximaal gebruik te maken van jouw bestaande infrastructuur. Met onze naadloze integratie tussen Airteq sensoren en het Hero Balancer gebouwbeheersysteem hoef je geen nieuwe sensoren aan te schaffen, en wordt de implementatie van jouw gebouwbeheersysteem nóg betaalbaarder.

Lees meer >

Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject.

En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.