Zonnesturing voor non-GBS installaties

Hero Balancer maakt het nu ook mogelijk om non-GBS installaties op zone niveau te sturen. Voorheen kon dit alleen indien er al zones gedefinieerd waren in het systeem of wanneer het pand met verschillende stookruimtes werd verwarmd.

Wat is er nieuw?

Hero maakt het nu ook mogelijk om verschillende zones te kunnen sturen wanneer dit momenteel nog niet hardwarematig mogelijk is. Hoe doen wij dit? Door te sturen op radiatorgroep niveau. Elke radiatorgroep heeft zijn eigen pomp. Hero gaat de verschillende pompen in- of uitschakelen. Voor elke aanwezige pomp kunnen wij dus een stuurbare zone definiëren.
pompen en kleppen

Afbl.1: Links de hoofdpomp, rechts de drie pompen voor de radiatorgroepen.

Wat is het verschil?

Hero doet al veel zonesturing voor GBS installaties. Denk hierbij aan het eerder en langer kunnen verwarmen van een buitenschoolse opvang bij een school. Wij doen dit nu ook voor installaties met bijvoorbeeld een cascaderegelaar of Siemens Synco. 

Lees ook: Hoe werkt Hero?

Wat is de meerwaarde?

Het mogelijk maken van het sturen van zones waar dit voorheen niet mogelijk was heeft onwijs veel meerwaarde. In de huidige situatie wordt soms een heel pand verwarmd om één verhuurde ruimte buiten de reguliere openingstijden warm te houden. Ook voor non-GBS panden waar wij al geïnstalleerd zijn en “zones” op basis van verschillende stookruimtes aansturen heeft dit veel waarde.

overwerktimers

Afbl.1: Het aantal radiatorgroepen is ook te achterhalen door de overwerk timers te tellen. In dit pand zijn vijf timers, dus vijf stuurbare zones.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Van Zero tot Hero: het opleiden van onze buitendienst

Bij Hero Balancer vinden wij het belangrijk dat je als ervaren regeltechnicus én als beginnende elektromonteur bij ons kan werken. Wij vinden inzet belangrijker dan ervaring, waardoor starters en zijinstromers ook bij ons welkom zijn. Voor deze tweede groep hebben wij een opleidingstraject ontwikkeld. Afhankelijk van jouw eigen kennisniveau word je ingedeeld bij een van onze vier opleidingsniveaus en sturen wij jou met onze regeltechnici op pad om de kneepjes van het vak te leren. Zo word jij van A tot Z klaargestoomd om een volwaardige Hero installateur te worden.

Goed om te weten: ongeacht jouw instroomniveau is er bij Hero Balancer altijd ruimte om extra opleidingen te volgen of certificeringen te halen. Zo groei jij als persoon en wij als bedrijf. Win win dus!

Lees meer >

Waarom een Cloud-GBS dé toekomst is

De verandering naar Cloud-based software voor gebouwbeheersystemen brengt vele voordelen met zich mee. Dit is te danken aan de vele voordelen die cloud-technologie biedt, zoals toegankelijkheid en schaalbaarheid. Hier zijn enkele redenen waarom een Cloud-GBS dé toekomst is:

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.