SPO Utrecht verlaagt CO2 voetafdruk met 26%

Wij spraken met Rob van der Westen, beleidsadviseur huisvesting bij SPO Utrecht, over zijn keuze voor Hero Balancer.
SPOUtrecht en Hero Balancer

Wat doen jullie bij SPO Utrecht aan verduurzamen?

“Wij lopen qua verduurzaming echt wel voorop. Wij doen veel aan nieuwbouw energie neutrale gebouwen bouwen. Wij doen heel veel aan de monitoring van installaties, warmte en energie.

Dat doen wij onder andere met Hero Balancer. We doen ook in het onderhoud het nodige, dus we passen LED verlichting toe daar waar dat mogelijk is. Zonnepanelen doen we ook. Zo ligt 71% van onze daken inmiddels vol met zonnepanelen, waar we uitermate trots op zijn.

We vinden het echt belangrijk dat we op het gebied van duurzaamheid actief zijn.”

Waarom bent u met Hero Balancer gaan werken?

“Destijds hebben we een gesprek gevoerd met Stefan Kloosterboer van Hero Balancer. Hij had een heel vlammend betoog. Heel gepassioneerd voor datgene waar hij voor staat. Dat sprak ons aan.

Toen zijn we een pilot gestart. Daar hebben we nu de resultaten van binnen en daar blijkt uit dat het een hartstikke goed verhaal is waar wij, en op het gebied van duurzaamheid, dus besparing van energie, maar ook financieel voordeel uit kunnen halen.

Dat is de reden dat we met Hero Balancer in gesprek zijn gegaan.”

School

Wat zou u anderen aanraden?

“Ik zou anderen aanraden om in ieder geval alles te doen op het gebied van duurzaamheid wat je kunt doen. Maak daar een business case van. Bereken wat je investeringen zijn en hoe snel je die terugverdient.

Met die business case en de resultaten daarvan kun je ook anderen in je organisatie overtuigen, zoals controllers, financiële mensen, bouwkundigen en bestuurders. Investeer in alles wat maar mogelijk is op het gebied van duurzaamheid.

Bij bijvoorbeeld SO Fier, een school in Utrecht, daarin de gevel hebben we nestkasten toegepast voor gierzwaluwen, dwergvleermuizen en huismussen.

Daar omheen hebben we planten gepland die insecten aantrekken. Zij dienen weer als voeding voor de beestjes in de nestkasten in de gevel. Ook dat is een manier van verduurzaming.”

Ook inzicht in en controle over jouw binnenklimaat?

Beheer jouw school met de regeltechniek van Hero Balancer.

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 0229-769009 of mail naar welkom@herobalancer.nl

Deel dit artikel

Meer klantverhalen

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.