OBS de Schelf reduceert CO2 uitstoot met 49%

Jan Baggerman, beleidsmedewerker financiën en materiële instandhouding voor Stichting Acis, zit in het schoolbestuur van de openbare scholen in de Hoeksche Waard. Wij spraken met hem over zijn ervaring met Hero Balancer voor openbare basisschool De Schelf.
thumbnail_afbeeldingen_OBSdeSchelf

Wat doen jullie momenteel allemaal aan verduurzaming?

“Ik zit in het schoolbestuur van de openbare scholen in de Hoeksche Waard. We doen wat minder aan oudere gebouwen, hoewel het de bedoeling is dat we die ook gaan verduurzamen.

In de nieuwere gebouwen zit al wel wat in aan duurzaamheid, zoals zonnepanelen en een groen dak. We krijgen binnenkort twee nieuwe scholen, eentje in Maasdam en eentje in Oud-Beijerland. Die scholen gaan we bouwen onder het BENG principe: Bijna Energie Neutraal Gebouw.

We hebben te maken met zonnepanelen en een groen dak, de isolatie is erg goed. We gaan proberen om daar zo goed mogelijke gebouwen neer te zetten voor de kinderen.”

De Schelf

Wat hoopt u te bereiken met Hero Balancer?

“Ik ben nieuwsgierig wat Hero Balancer gaat geven in de pilot school. Het is wonderlijk om te zien dat zo’n klein apparaat het klimaat binnen de school gaat verbeteren en ook nog eens het verbruik gaat verminderen.”

Wat zijn de voordelen?

“Aangezien de investering niet heel erg groot is en de terugverdientijd dus ook niet, is dat een voordeel ten opzichte van zonnepanelen. Daarbij praat je toch wel over minimaal 5 à 7 jaar terugverdientijd. Los daarvan ga je ook sneller de CO2-uitstoot verminderen.”

Ook inzicht in en controle over jouw binnenklimaat?

Beheer jouw school met de regeltechniek van Hero Balancer.

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 0229-769009 of mail naar welkom@herobalancer.nl

Deel dit artikel

Meer klantverhalen

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.