Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant al 83% bespaard met Hero Cloud-GBS

Na verschillende succesvolle pilot projecten met de veiligheidsregio Midden-West Brabant werd al snel de keuze gemaakt om een Hero Cloud-GBS te implementeren bij alle overige locaties. Met een totaal van 72 locaties waarvan 61 onbemande locaties, 3 dagdienst kazernes, 6 locaties op continu roosters en 1 oefencentrum is het besparingspotentieel enorm. Wij hadden Theo van Elderen, verantwoordelijk voor facilitair en techniek bij veiligheidsregio Midden-West Brabant op bezoek en vroegen hem naar zijn ervaring met Hero Balancer.
thumbnail_afbeeldingen_Theo-VeiligheidsregioBrabant

Hoe ben je bij Hero Balancer gekomen?

Aan de hand van een interview van Marcel Roos van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft Hans Spaans van Hero Balancer ons benaderd. Toevallig was ik zelf al aan het onderzoeken hoe we de onbemande kazernes konden voorzien van een slimme thermostaat zodat er niet onnodig gestookt word. Het idee van Hero sloeg dan ook meteen aan. Vanaf april dit jaar zijn wij samen het project aan gegaan.”
Theo en Hans in de kelder

Hoe bediende je voorheen de klimaatinstallatie?

“Simpelweg niet. Voor Hero Balancer hadden wij aan/uit thermostaten. Wij hadden geen beheer op de installaties. Op veel locaties stond de verwarming daarom 24/7 aan.”

Hoe gaat Hero Balancer jou helpen?

“Hero Balancer heeft ons al op een aantal locaties geholpen. Grip op afstand biedt ons kracht op energiebesparend vlak. Onnodig stoken zit er voor ons dus niet meer in. Doordat Hero zeer gebruiksvriendelijk is krijgen de teamleiders zelf controle en inzicht op hun eigen locatie. Dit creëert bewustwording bij ons personeel.”

 

Hoe snel verdien je Hero Balancer terug?

“Dit verschilt per locatie. Bij sommige verdienen we in 2 jaar de investering al terug en bij enkele duurt dit 5 á 6 jaar. De verwachtte user cases voor de nog te installeren projecten zien er zeer positief uit. Op basis van reeds behaalde resultaten bij al geïnstalleerde projecten kunnen deze verwachtte terugverdientijden zelfs korter worden. Op 1 locatie die 24/7 draaide hebben wij tot nu toe al 83% bespaard op energie. Hiermee gaat een fikse CO2 reductie gepaard.”

Zou je Hero Balancer aanraden?

“Absoluut! Daarom zitten we hier 😉. Hero is laagdrempelig, benaderbaar en een betaalbare oplossing voor het reduceren van de energiekosten en het gezonder maken van onze gebouwen. De communicatie is goed, we hebben dan ook veel prettige gesprekken gehad. Er werd en wordt nog steeds altijd ruim van te voren gecommuniceerd wanneer een gestelde datum niet behaald kan worden. Zo weten wij  precies waar we aan toe zijn.”

Hoe gaat Hero Balancer om met de veiligheidsvoorschriften?

“Positief in onze zin. Het is voor ons belangrijk dat Hero niet op ons interne netwerk zit. Hero vangt dit af door een eigen provider onafhankelijk modem in de regelkast te plaatsen. De connectiviteit van het Hero Cloud-GBS heeft dus geen invloed op het primaire proces bij inbreuk en dergelijke.”

Waarom heb je voor
Hero balancer gekozen?

“Ik heb zelf ook een achtergrond in regeltechniek. De Hero is gewoon heel gebruiksvriendelijk. Voor de kleine locaties moet het benaderbaar en eenvoudig zijn. Ook het kostenplaatje trok ons aan. Voor een kleine prijs krijg je veel grip en inzicht in de installaties en het binnenklimaat.”

Wat was de reden om op te schalen naar andere panden?

“De pilot was dermate goed geslaagd dat wij na een maand al merkten dat er veel bespaarpotentieel is. Doordat de prijs kwaliteit verhouding van de regeltechniek van Hero Balancer dermate goed was, konden wij eenvoudig budget vrij maken om direct op te schalen naar meer panden.”

Hoe is de samenwerking met Hero Balancer?

“Super, alle afspraken worden nagekomen. Als een afspraak toch verhinderd is wordt dit strak en helder gecommuniceerd. Ook worden wij tijdig op de hoogte gesteld van updates rondom het installatieproces.”

Denkt Hero Balancer mee met de klant?

“Zeker, de smart building adviseurs van Hero denken proactief en actief mee. Ze helpen ons om de beste oplossing voor elk type pand te vinden. Ook komen zij met verbetervoorstellen voor andere installatie specifieke onderdelen.”

Ook inzicht in en controle over jouw binnenklimaat?

Beheer jouw showroom met de regeltechniek van Hero Balancer.

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 0229-769009 of mail naar welkom@herobalancer.nl

Deel dit artikel

Meer klantverhalen

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.