Gemeente Hollands Kroon krijgt grip op vastgoedportfolio

Wij interviewden Ronald, gebouwbeheerder bij Gemeente Hollands Kroon, over zijn ervaring met het Hero Balancer Cloud Based gebouwbeheersysteem. Zij gebruiken Hero voor een groot deel van de kleine vastgoedobjecten.
Gemeente Hollands Kroon

Waarom kozen jullie voor een Hero gebouwbeheersysteem (GBS) over een ander systeem?

“De gebouwen waarmee we begonnen hadden nog geen GBS. Dit waren onbemande uitrukposten van de brandweer. Deze posten werkten met een simpele thermostaat. Als mensen binnen kwamen deden mensen de thermostaat aan en wanneer ze weg gingen draaiden ze deze weer uit. Dit werd weleens vergeten. We misten dus vooral een stukje grip. Zodoende dat we interesse hadden in een systeem als Hero Balancer.

We weten welke systemen er in de markt zijn. We hebben ook een aantal panden met een Priva gebouwbeheersysteem. We hebben voor de simpelere systemen en kleinere panden toch de voorkeur voor Hero Balancer. Daarbij hebben we nauw samengewerkt voor een soepele uitrol. Hierbij zijn er bijvoorbeeld ook bediening tablets geplaatst voor de bediening op locatie. Deze zijn bedoeld voor gebruikers van het pand die geen toegang tot de app hebben voor bediening op afstand.”

Hoe past Hero Balancer in jullie verduurzamingsstrategie?

“We zijn bezig om de gebouwen in de kernportefeuille energieneutraal te maken. Voor het kleine vastgoed is dit lastiger te realiseren. Het energieverbruik tot een minimum beperken is hierbij een grote stap in de goede richting. Budgettair heeft dit voor ons gemeentelijk vastgoed in beheer ook een positief effect op de energierekening. De resultaten van de besparing zie ik dus direct terug. Dat is erg positief.”

Hoe bediende jullie voorheen de klimaatinstallatie?

“Eigenlijk middels insteltijden op de thermostaten op locatie, als die mogelijkheid er al op zat. Dat is ook het lastige van onze gebouwen. We hebben niet altijd vat op de gebruikers van het pand en hoe zij met het systeem omgaan. De panden worden immers ook gebruikt door mensen die niet voor de gemeente werken. We moeten er dan maar vanuit gaan dat ze de thermostaat weer terugdraaien wanneer ze vertrekken of de ingestelde programmeringen niet veranderen. Met Hero Balancer hebben we nu een 2 staps systeem. De locatiemanagers stellen hierbij de vaste dagen in de planning in. Variabel gebruik van de post wordt dan eenvoudig via de bedieningstablet op locatie bediend. Tevens hebben we inmiddels naast brandweerkazernes ook andere gebouwen uitgerust met een Hero Balancer, zoals bijvoorbeeld gymzalen en sporthallen”

Hoe ervaar je het gebruik van het Hero Cloud-GBS?

“Erg gebruiksvriendelijk. Zoals benoemd hebben we nu op afstand inzicht en grip voor de kleine vastgoedobjecten. Tevens is het middels de bediening tablets eenvoudig voor het personeel op locatie om bij flexibel gebruik van het pand de verwarming te bedienen.”

Hoe snel verdien je Hero Balancer terug?

“Veel locaties gebruiken dusdanig minder energie dat we deze in enkele maanden terugverdienden. Bij één van de locaties stond de verwarming vaak te hoog. Wanneer dit dan werd teruggedraaid werd dit later door iemand anders weer aangepast. Je bent dan erg afhankelijk van de manier van gebruik van het gebouw. Bij sommige locaties is de winst dus erg groot. Door de besparing op het verbruik was de terugverdientijd hier bijvoorbeeld slechts 6 maanden.”

Welk advies zou je mensen geven die twijfelen over een Hero Cloud-GBS?

“Als je meerdere gebouwen beheert kun je het beste beginnen bij de gebouwen waar de meeste winst te behalen valt. Zo kun je zien wat het effect van het systeem is. Wanneer het resultaat zichtbaar is zullen mensen vanzelf uitbouwen, ook op de gebouwen waar de besparing iets minder zal zijn. Dat is hoe ik het zelf nu ook doe. Tevens levert dit meer inzicht en overzicht op in het energieverbruik en gebruikspatroon van de gebouwen. 

Wat misschien ook leuk zou zijn is om aan Hero Balancer te vragen of je eens kunt kijken bij een bestaande klant. Zo kun je van een klant horen hoe zijn of haar ervaring is en hoe het systeem in de praktijk werkt. Eigenlijk een beetje hoe we dat nu ook met dit interview doen.”

Ook inzicht in en controle over jouw vastgoedportfolio?

Beheer jouw gemeentelijk vastgoed met de regeltechniek van Hero Balancer.

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 088-3033 700 of mail naar welkom@herobalancer.nl

Deel dit artikel

Meer klantverhalen

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.