Hero-Balancer_Green_Quest_Award

Hero Balancer genomineerd voor The Green Quest Awards

Dat lees je goed. Hero Balancer is een van de genomineerden voor de Green Quest Award van BNR Nieuwsradio . Ook het publiek kan voor deze award zijn stem uitbrengen. Help ons te winnen en stem op Hero Balancer.

Te gast bij BNR Nieuwsradio

Stefan Kloosterboer, CCO van Hero Balancer was in januari geleden, samen met Selina Roskam van het RVO, te gast bij BNR The Green Quest om te spreken over de grote stappen die nog gezet moeten worden in bedrijfsmatig Nederland om de klimaatdoelstellingen te halen. Selina Roskam: “56% van de kantoorpanden heeft nog geen energielabel, en dat terwijl zij vóór 2023 verplicht een C label moeten hebben.” 

Stefan kloosterboer vult aan: “Bij ongelooflijk veel panden wordt er verwarmd en geventileerd terwijl er niemand meer aanwezig is in het gebouw.” Zo bleek eerder al uit ons onderzoek samen met SmartDodos en een onderzoek in samenwerking met Slim Opgewekt.

Luister hieronder naar de podcast van Seline Roskam en Stefan Kloosterboer:

Publieksprijs

Jou stem telt! Als publiek en volger van Hero Balancer kun jij meebeslissen in de uitkomst van de publieksprijs van The Green Quest. Breng dus vandaag nog jouw stem uit voor Hero Balancer. 

Wij kunnen jouw stem goed gebruiken, en je stem uitbrengen kost je slechts 1 minuut. Stemmen kan via deze link.

Onnodig stoken in de kerstvakantie

Verwarmen en ventileren tijdens een kerstvakantie lijkt van de zotte maar in de praktijk gebeurt dit helaas nog veel te vaak. Afgelopen december heeft Hero Balancer in samenwerking met SmartDodos een onderzoek gedaan onder 240 kantoor- en schoolgebouwen. En wat bleek? Bij 68% van de 240 panden stond de verwarming gewoon te loeien! 

Een enorme verspilling die relatief simpel verholpen kan worden. Stefan Kloosterboer: “Laat de gebruiker van het pand zelf “aan de knoppen” zitten. Wanneer de klimaatinstallatie eenvoudig via een app bedient kan worden, worden aanpassingen in de openingstijden makkelijker en dus vaker gemaakt.”

Stefan sprak hier destijds over in een uitzending van BNR Nieuwsradio. Het fragment is hier terug te luisteren.

Stoken tijdens een hittegolf

Zo gek als het is om te stoken tijdens de kerstvakantie, zo gek is het om te stoken tijdens een hittegolf middenin de zomer. Ook dit klinkt belachelijk, maar bij zo’n een derde van de scholen in ons onderzoek was dit het geval. 

Samen met Slim Opgewekt hebben wij tijdens de hittegolf afgelopen zomer steekproefsgewijs wat scholen onderzocht. Als alle scholen hun klimaatinstallaties goed zouden inregelen kunnen zij gezamenlijk al snel 30 miljoen euro kunnen besparen op de energierekening. Stefan was te gast bij BNR Nieuwsradio om over het onderwerp te spreken.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Nóg meer besparing met de krachtige samenwerking tussen Hero Balancer en Airteq 

Bij Hero Balancer begrijpen we de waarde van jouw huidige Airteq binnenklimaatsensoren. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat onze samenwerking met Airteq jou in staat stelt om maximaal gebruik te maken van jouw bestaande infrastructuur. Met onze naadloze integratie tussen Airteq sensoren en het Hero Balancer gebouwbeheersysteem hoef je geen nieuwe sensoren aan te schaffen, en wordt de implementatie van jouw gebouwbeheersysteem nóg betaalbaarder.

Lees meer >

Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject.

En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.