Noppes bespaard gemiddeld 29,2% op de energierekening met Hero Balancer!

Wij spraken met Mark de Groot, verantwoordelijk voor de facilitaire zaken bij Noppes Kringloopwinkel. Noppes Kringloopwinkel streeft naar duurzaamheid. Ooit in samenwerking met de Gemeente Purmerend, de wens om anders met afval om te gaan. Niet dingen weggooien maar ernaar te kijken om spullen nog een keer te kunnen gebruiken. Bij Noppes is werk voor iedereen! Ze streven naar een arbeidsmarkt waarin iedereen volwaardig meedoet.

Waarom kozen jullie voor een Hero gebouwbeheersysteem (GBS) over een ander systeem?

Tijdens het eerste gesprek kreeg Mark een goed gevoel bij Hero Balancer, het klikte goed. De combinatie van een goed verhaal/ product en dat het prijstechnisch overeen kwam, had Mark de keuze snel gemaakt! “Nu een jaar later is te zien dat ons doel om te willen verduurzamen in zekere zin is bereikt, het levert je wat op. En daar zijn wij heel blij mee”

Noppes heeft gemiddeld 29,2% bespaard op de energierekening! Wat vinden jullie daarvan?

Noppes heeft gemiddeld over 5 vestigingen een besparing van 29,2%. Wij vroegen aan mark wat hij daarvan vindt.  

“Fantastisch!” zei Mark gelijk. “Het raakt een heleboel doelen, de behoefte om zuinig om te gaan met dingen die er zijn. In dit geval zuiniger met de wereld. Mede door deze mooie besparing, kan dit opgehaalde geld weer gebruikt worden voor iets anders.”  

Gebouw Noppes Opmeer (1)

Hoe merk je verschil met en zonder Hero?

Nu is de temperatuur in de winkels beheersbaar. De temperatuur is juist op de plekken waar dat moet zijn. Het is nu comfortabel. En daarbij ook nog op een zuinigere manier.  

Hoe regelde jullie de verwarming voor en na Hero?

Voor Hero Balancer was het een stuk lastiger. Iedereen zat aan de thermostaat. “Als de één de thermostaat eerst op 21 graden zette werd door de andere 15 minuten later de thermostaat weer teruggedraaid naar 18 graden.” Iedereen kon eraan zitten, het was onstabiel.  

Nu is er een beperk groepje die erbij kan. Het is meer stabiel en er is regelmaat. Er kan nu makkelijk gecontroleerd worden of de temperatuur comfortabel is en ook op de goede temperatuur staat. 

Wat vinden jullie van de app/dashboard?

“Prachtig!” zei Mark gelijk. “Het is handig en goed te controleren“. Mark vindt het heel fijn dat hij via zijn telefoon met een paar klikken kan kijken wat de temperatuur is bij een vestiging waar hij dan niet fysiek aanwezig is.  

Overigens vindt Mark het heel fijn en een goede service dat Hero Balancer herinneringen stuurt als er vrije dagen aankomen, dit zet Mark na de herinnering altijd gelijk in de app. “Ideaal!” zei Mark. “Want tijdens de vrije dagen kan er gemakkelijk ingespeeld worden op de energierekening.” 

Zou je andere bedrijven aanraden om met Hero Balancer in zee te gaan? Waarom wel/niet?

“Ja!” Mede door de ervaring, het contact en de klik die er is, raadt Mark Hero Balancer zeker aan! Er is goede service, als er problemen zijn kan er gemakkelijk gebeld worden met de Hero Balancer supportlijn. Het levert Noppes in ieder geval heel wat besparingen op en is een mooie toevoeging aan het verduurzamingsplan. Dat raadt Mark ieder bedrijf aan! 

Ook inzicht in en controle over jouw vastgoedportfolio?

Beheer jouw vastgoed met de regeltechniek van Hero Balancer!

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 088-3033 700 of mail naar welkom@herobalancer.nl

Deel dit artikel

Meer klantverhalen

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.