Stichting Ieder Kind Telt verlaagt energieverbruik met Hero Balancer

Voor dit klantenverhaal spraken we met Ron Brouwer. Ron is Facilitair manager bij stichting "Ieder Kind Telt" en heeft drie jaar geleden voor het eerst het Hero systeem geprobeerd. We spraken hem over zijn ervaring met het Hero systeem, de verschillen die zij sinds het begin hebben gezien en hoe Hero Balancer in hun ontwikkeling rondom duurzaamheid past.

Hoe bent u bij Hero Balancer gekomen?

“Zo, dat is al een tijdje geleden, zo’n drie jaar denk ik. We waren aan het zoeken naar een manier om op afstand onze klimaatinstallaties beter in de gaten te kunnen houden. We waren bezig met het energieverbruik, dat was redelijk hoog. We vroegen ons af of dat anders kon, of dat anders geregeld kon worden. We hoorden dat er een aantal bedrijven hiermee bezig mee waren, waaronder Hero Balancer. We hebben contact gehad en het uitgeprobeerd bij een pilot school.” 

Waarom kozen jullie voor Hero gebouwbeheersysteem boven een ander systeem?

“Het is handig dat het Hero Balancer systeem ook met bestaande klimaatinstallaties werkt. Ook is het besturingssysteem erg klantvriendelijk. Ik kan met de telefoon alles bijhouden en besturen. Ook de leerkrachten die ermee werken kunnen gemakkelijk aanpassingen maken. Als bijvoorbeeld de verwarming langer aan moet blijven voor een vergadering, kan dat snel aangepast worden.”

Hoe past Hero Balancer in jullie verduurzamingsstrategie?

“Een vastgestelde strategie is er nog niet, maar er zijn wel veel ideeën. We hebben een opvoedkundige taak om als school het goede voorbeeld te geven. Daarom wil je zo min mogelijk energie verbruiken. We willen in de toekomst hier nog meer aandacht aan besteden, maar we blijven gebonden aan de kosten die hieraan gepaard gaan. Daarom zijn we voor als nu gefocust op het binnenklimaat. We geven hier prioriteit aan, aangezien het de werk- en leefomstandigheden voor leraren en leerlingen centraal staat.

Hoe bediende jullie voorheen de klimaatinstallatie?

“Voorheen hadden we nog een besturingssysteem dat op locatie ingeregeld moeten worden. Deze wordt dan een keer per jaar, na de schoolvakantie, voor een jaar ingeregeld. Halverwege september stuurde we een briefje met het verzoek om alles in te regelen rond naar onze verschillende installateurs, wat het ook nog eens lastiger maakte. Dit gaat bijna altijd goed, maar helaas niet altijd.”

Hoe merk je het verschil met/zonder Hero Balancer?

“We begonnen met Hero Balancer om energie te besparen. Toen we het gingen gebruiken merkten we ook hoe gebruiksvriendelijk het systeem is. Voorheen waren we afhankelijk van installateurs, dus wanneer er iets aangepast moest worden was dat lastiger. Simpele aanpassingen voor bijvoorbeeld een ouderavond moesten via een overwerk timer. Met het Hero systeem kan je dit heel gemakkelijk zelf doen. Ook kan je kort van tevoren makkelijk alles aanpassen. Dit is ideaal voor onze scholen.”

Hoe bevalt de stabiliteit van Hero's hardware & software?

“Die app werkt gewoon heel erg mooi. We hebben nu iemand die veel op de school is die vooral het systeem beheert.  Ik zag toevallig op mijn telefoon dat in een vakantie nog twee kachels aanstonden. Dus ik vroeg aan de betreffende persoon of er een reden was waarom ze aanstonden. Het werd gecheckt en binnen 5 minuten staat het uit. Een ideaal systeem.

Welk advies zou je mensen geven die twijfelen over een Hero Cloud-GBS?

“Het is misschien interessant om het Hero systeem uit te proberen, vooral als je twee gebouwen tot je beschikking hebt. Zo kan je vergelijken en in de praktijk zien wat het Hero systeem voor jou kan bereiken. Ook adviseer ik om de app even te bekijken, aangezien deze het besturen van klimaatinstallaties toegankelijk en overzichtelijk maakt.

Ook inzicht in en controle over jouw vastgoedportfolio?

Beheer jouw gemeentelijk vastgoed met de regeltechniek van Hero Balancer.

Hero koppelt op jouw nieuwe of bestaande klimaatinstallatie en helpt jou om inzicht te krijgen in jouw binnenklimaat en dit tevens op automatische piloot te verbeteren.

Neem contact op via 088-3033 700 of mail naar welkom@herobalancer.nl

Deel dit artikel

Meer klantverhalen

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.