Op afstand updaten en optimaliseren van software
Een Cloud-GBS stelt gebruikers in staat om op afstand software-updates en optimalisaties uit te voeren.
Hierdoor kunnen verbeteringen zoals warmtevraagberekeningen en nieuwe functionaliteiten zoals visualisatie van installaties eenvoudig worden toegevoegd. Dat betekent dat er bij het toevoegen of verbeteren van een functie in de software geen handmatige software wijzigingen op locatie hoeven worden gemaakt. Dit bespaart tijd en kosten voor het onderhoud en de upgrades van het systeem, en minimaliseert de noodzaak van fysieke interventies ter plaatse.


Efficiënt bouwen van nieuwe functies
Een Cloud-GBS kan gegevens verzamelen en analyseren om nieuwe functies efficiënter te bouwen.
Door gebruik te maken van de in het verleden verzamelde data kan ons team van developers nieuwe functies bouwen die gericht zijn op de behoeften van gebruikers. Dit kan de kosten van ontwikkeling van het GBS laag houden, omdat het gebruik van bestaande data zorgt voor efficiëntere en effectievere ontwikkeling.
Kostenbesparing op engineering
Een Cloud-GBS kan de kosten van engineering aanzienlijk verlagen door gebruik te maken van “software bouwblokken”.
Dit kunnen bijvoorbeeld databases zijn met standaardinstellingen voor apparaten en andere componenten. Deze standaardinstellingen kunnen dan worden gebruikt om de inbedrijfstelling van het systeem te vergemakkelijken, wat tijd en kosten bespaart. Een ander voorbeeld hiervan is de softwarematige interventiemodule Dit kost de installateur wat tijd, maar het kan aanzienlijk tijd en kosten besparen voor de engineer.


API-koppelingen met derden
Een Cloud-GBS kan eenvoudig worden geïntegreerd met andere systemen, zoals sensoren voor binnenklimaatmonitoring.
Dit maakt het mogelijk om nieuwe meetpunten toe te voegen in de software zonder dat er extra werk aan het GBS op locatie vereist is. Dit vermindert de kosten en minimaliseert de noodzaak van fysieke interventies ter plaatse.
Kortom
De toekomst van gebouwbeheersystemen ligt in de cloud.
Cloud-technologie biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele oplossingen, zoals toegankelijkheid, schaalbaarheid en kostenbesparingen op engineering en onderhoud. Door gebruik te maken van een Cloud-gebouwbeheersysteem kunnen gebouwbeheerders de prestaties van hun gebouwen optimaliseren en hun energieverbruik minimaliseren, terwijl ze tegelijkertijd de kosten van onderhoud en upgrades laag houden.
Wil jij weten hoe jij nog meer kunt besparen? Lees ook: 5 tips om energie te besparen in jouw bedrijf