Waarom een Cloud-GBS dé toekomst is

De verandering naar Cloud-based software voor gebouwbeheersystemen brengt vele voordelen met zich mee. Dit is te danken aan de vele voordelen die cloud-technologie biedt, zoals toegankelijkheid en schaalbaarheid. Hier zijn enkele redenen waarom een Cloud-GBS dé toekomst is:

Op afstand updaten en optimaliseren van software

Een Cloud-GBS stelt gebruikers in staat om op afstand software-updates en optimalisaties uit te voeren.

Hierdoor kunnen verbeteringen zoals warmtevraagberekeningen en nieuwe functionaliteiten zoals visualisatie van installaties eenvoudig worden toegevoegd. Dat betekent dat er bij het toevoegen of verbeteren van een functie in de software geen handmatige software wijzigingen op locatie hoeven worden gemaakt. Dit bespaart tijd en kosten voor het onderhoud en de upgrades van het systeem, en minimaliseert de noodzaak van fysieke interventies ter plaatse.

Efficiënt bouwen van nieuwe functies

Een Cloud-GBS kan gegevens verzamelen en analyseren om nieuwe functies efficiënter te bouwen.

Door gebruik te maken van de in het verleden verzamelde data kan ons team van developers nieuwe functies bouwen die gericht zijn op de behoeften van gebruikers. Dit kan de kosten van ontwikkeling van het GBS laag houden, omdat het gebruik van bestaande data zorgt voor efficiëntere en effectievere ontwikkeling.

Kostenbesparing op engineering

Een Cloud-GBS kan de kosten van engineering aanzienlijk verlagen door gebruik te maken van “software bouwblokken”.

Dit kunnen bijvoorbeeld databases zijn met standaardinstellingen voor apparaten en andere componenten. Deze standaardinstellingen kunnen dan worden gebruikt om de inbedrijfstelling van het systeem te vergemakkelijken, wat tijd en kosten bespaart. Een ander voorbeeld hiervan is de softwarematige interventiemodule Dit kost de installateur wat tijd, maar het kan aanzienlijk tijd en kosten besparen voor de engineer.

API-koppelingen met derden

Een Cloud-GBS kan eenvoudig worden geïntegreerd met andere systemen, zoals sensoren voor binnenklimaatmonitoring.

Dit maakt het mogelijk om nieuwe meetpunten toe te voegen in de software zonder dat er extra werk aan het GBS op locatie vereist is. Dit vermindert de kosten en minimaliseert de noodzaak van fysieke interventies ter plaatse.

Kortom

De toekomst van gebouwbeheersystemen ligt in de cloud.

Cloud-technologie biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele oplossingen, zoals toegankelijkheid, schaalbaarheid en kostenbesparingen op engineering en onderhoud. Door gebruik te maken van een Cloud-gebouwbeheersysteem kunnen gebouwbeheerders de prestaties van hun gebouwen optimaliseren en hun energieverbruik minimaliseren, terwijl ze tegelijkertijd de kosten van onderhoud en upgrades laag houden.

Wil jij weten hoe jij nog meer kunt besparen? Lees ook: 5 tips om energie te besparen in jouw bedrijf

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Van Zero tot Hero: het opleiden van onze buitendienst

Bij Hero Balancer vinden wij het belangrijk dat je als ervaren regeltechnicus én als beginnende elektromonteur bij ons kan werken. Wij vinden inzet belangrijker dan ervaring, waardoor starters en zijinstromers ook bij ons welkom zijn. Voor deze tweede groep hebben wij een opleidingstraject ontwikkeld. Afhankelijk van jouw eigen kennisniveau word je ingedeeld bij een van onze vier opleidingsniveaus en sturen wij jou met onze regeltechnici op pad om de kneepjes van het vak te leren. Zo word jij van A tot Z klaargestoomd om een volwaardige Hero installateur te worden.

Goed om te weten: ongeacht jouw instroomniveau is er bij Hero Balancer altijd ruimte om extra opleidingen te volgen of certificeringen te halen. Zo groei jij als persoon en wij als bedrijf. Win win dus!

Lees meer >

Waarom een Cloud-GBS dé toekomst is

De verandering naar Cloud-based software voor gebouwbeheersystemen brengt vele voordelen met zich mee. Dit is te danken aan de vele voordelen die cloud-technologie biedt, zoals toegankelijkheid en schaalbaarheid. Hier zijn enkele redenen waarom een Cloud-GBS dé toekomst is:

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.