Ed en Ted

Hero x Danfoss: nieuwe klimaatoplossingen op een slimme manier

Scholen staan vol met radiatoren die de hele dag aanstaan. Ook in de gebouwdelen waar niemand aanwezig is. Deze knoppen zijn vaak niet slim, slurpen warmte en leveren geen optimaal comfort. Ed Vissenberg, Sales Manager Residential van Danfoss, en Ted Braakman, CEO van Hero Balancer, hebben samen een kostenefficiënte manier ontwikkeld om de warmtevraag te beperken en het -aanbod slim af te stemmen.

Problemen

In de kleine utiliteit en in scholen worden veel radiatoren ingezet om de gebouwen te verwarmen.
Deze zijn over het algemeen wel thermostatisch, maar nog niet slim. Zo gebeurt het vaak dat dag- en nacht de radiatorthermostaat op stand 5 staat. Zonde van de energie! Ook is dit niet goed voor het comfort van de eindgebruiker, deze gaat dan vaak ramen openen om warmteklachten te corrigeren.
De behoefte aan slimmere naregeling ontstaat vanuit de verplichting voor bedrijven en instellingen om te investeren in erkende energiebesparende maatregelen (activiteitenbesluit). De grootste motivatie zit echter in een vrij eenvoudige business case die laat zien dat deze relatief lage investering tot behoorlijke besparingen leiden. Bijvoorbeeld wanneer je gedeeltes van een gebouw uit kunt zetten, terwijl dat vroeger niet mogelijk was.

De oplossing

Danfoss en Hero Balancer komen met een geïntegreerde oplossing voor de installateurs zodat zij gemakkelijk en kosteneffectief deze oplossing aan hun klanten kunnen bieden. 
Door middel van een app om de digitale thermostaatknoppen makkelijk te installeren en te integreren, kan de overgang van ‘dom’ naar ‘slim’ gemakkelijk worden gemaakt.
 
Hierdoor kan een gedeelte van het pand worden afgeschakeld. In samenwerking met Hero Balancer kunnen de radiatoren in elke ruimte simpel en slim worden ingesteld via het Dashboard. “Met onze app kun je zien of iemand aanwezig is of niet en hierop de verwarming regelen,” zegt Ted Braakman.
Radiator

De Danfoss radiatorthermostaat

Danfoss is actief in verschillende branches, zoals aandrijftechniek en climate solutions.
Voor dit tweede komt Danfoss met slimme oplossingen voor koelen en verwarmen van panden. Maar waar Danfoss het meest bekend om staat, is haar radiatorthermostaten.
Danfoss heeft twee verschillende draadloze radiatorthermostaten, namelijk de Danfoss Eco en Ally knoppen.
 
Allereerst de Eco knoppen. Dit is een stand-alone slimme radiatorthermostaat die werkt met Bluetooth-technologie. Deze knop geeft u eenvoudig via uw smartphone de controle over iedere individuele radiator die u binnenshuis heeft.

De Ally knoppen zijn nog breder inzetbaar. Hiermee kunt u een volledig slim verwarmingssysteem creëren. In de Ally knoppen zit een setpoint en die kan op afstand worden aangestuurd. Zo krijgt u volledige controle over uw radiator, maar ook over bijvoorbeeld uw hydraulische vloerverwarming. Origineel is de Ally knop ontworpen voor consumenten, waardoor deze heel simpel is aan te sluiten. Bij inzet van aanwezigheidsdetectie kunnen de thermostaatknoppen zelfs automatisch in- en afgeschakeld worden. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jouw energielabel misschien wel wordt verbeterd!

radiatorknop

Slim verwarmingsinstallaties aansturen met Hero Balancer

Hero Balancer is jouw digitale huismeester en maakt een ideale afstemming tussen vraag en aanbod van warmte dankzij haar unieke kunstmatige intelligentie.
Zo zorgen wij ervoor dat jouw klimaatinstallatie nooit meer overbodig verwarmt of koelt. Ons algoritme berekent elke 5 minuten de warmtevraag door de weersvoorspelling, jouw gebruikspatroon en de opwarm karakteristiek van jouw gebouw te analyseren.
 
Hero Balancer visualiseert en stuurt vanuit de cloud alle gebouwgebonden systemen aan om de gebouwen waar mensen wonen, werken en leren, duurzaam en gezond te maken. Richt je op de toekomst van jouw gebouwen met het meest innovatieve gebouwbeheersysteem.

Benieuwd naar het verschil tussen thermostaatknoppen?

Danfoss heeft een leuke video waarin Ed Vissenberg de verschillen simpel uitlegt.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Onze warmtevraagmodule is verbeterd

Bij Hero Balancer vinden wij het belangrijk dat wij blijven innoveren en daarmee onze hardware en dienst blijven verbeteren. Wij luisteren graag naar de feedback van onze klanten. Zo hebben wij nu onze warmtevraagmodule verbeterd!

Lees meer >

Onze regeltechniek as a service explained

Hero Balancer blijft groeien en daarmee zien wij dat onze klanten ook steeds diverser worden. Wij streven ernaar om regeltechniek voor de eindgebruikers betaalbaarder, bereikbaarder en begrijpelijker te maken. Daarom hebben wij onze maandelijkse prijsmodule verbeterd. Nu hebben wij drie verschillende servicepakketten die wij in dit artikel eenvoudig aan jou uitleggen, waardoor jij het servicepakket kunt kiezen dat het beste bij jouw wensen en situatie past. Zo heb jij garantie voor de beste service voor jou!

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.