Ed en Ted

Hero x Danfoss: nieuwe klimaatoplossingen op een slimme manier

Scholen staan vol met radiatoren die de hele dag aanstaan. Ook in de gebouwdelen waar niemand aanwezig is. Deze knoppen zijn vaak niet slim, slurpen warmte en leveren geen optimaal comfort. Ed Vissenberg, Sales Manager Residential van Danfoss, en Ted Braakman, CEO van Hero Balancer, hebben samen een kostenefficiënte manier ontwikkeld om de warmtevraag te beperken en het -aanbod slim af te stemmen.

Problemen

In de kleine utiliteit en in scholen worden veel radiatoren ingezet om de gebouwen te verwarmen.
Deze zijn over het algemeen wel thermostatisch, maar nog niet slim. Zo gebeurt het vaak dat dag- en nacht de radiatorthermostaat op stand 5 staat. Zonde van de energie! Ook is dit niet goed voor het comfort van de eindgebruiker, deze gaat dan vaak ramen openen om warmteklachten te corrigeren.
De behoefte aan slimmere naregeling ontstaat vanuit de verplichting voor bedrijven en instellingen om te investeren in erkende energiebesparende maatregelen (activiteitenbesluit). De grootste motivatie zit echter in een vrij eenvoudige business case die laat zien dat deze relatief lage investering tot behoorlijke besparingen leiden. Bijvoorbeeld wanneer je gedeeltes van een gebouw uit kunt zetten, terwijl dat vroeger niet mogelijk was.

De oplossing

Danfoss en Hero Balancer komen met een geïntegreerde oplossing voor de installateurs zodat zij gemakkelijk en kosteneffectief deze oplossing aan hun klanten kunnen bieden. 
Door middel van een app om de digitale thermostaatknoppen makkelijk te installeren en te integreren, kan de overgang van ‘dom’ naar ‘slim’ gemakkelijk worden gemaakt.
 
Hierdoor kan een gedeelte van het pand worden afgeschakeld. In samenwerking met Hero Balancer kunnen de radiatoren in elke ruimte simpel en slim worden ingesteld via het Dashboard. “Met onze app kun je zien of iemand aanwezig is of niet en hierop de verwarming regelen,” zegt Ted Braakman.
Radiator

De Danfoss radiatorthermostaat

Danfoss is actief in verschillende branches, zoals aandrijftechniek en climate solutions.
Voor dit tweede komt Danfoss met slimme oplossingen voor koelen en verwarmen van panden. Maar waar Danfoss het meest bekend om staat, is haar radiatorthermostaten.
Danfoss heeft twee verschillende draadloze radiatorthermostaten, namelijk de Danfoss Eco en Ally knoppen.
 
Allereerst de Eco knoppen. Dit is een stand-alone slimme radiatorthermostaat die werkt met Bluetooth-technologie. Deze knop geeft u eenvoudig via uw smartphone de controle over iedere individuele radiator die u binnenshuis heeft.

De Ally knoppen zijn nog breder inzetbaar. Hiermee kunt u een volledig slim verwarmingssysteem creëren. In de Ally knoppen zit een setpoint en die kan op afstand worden aangestuurd. Zo krijgt u volledige controle over uw radiator, maar ook over bijvoorbeeld uw hydraulische vloerverwarming. Origineel is de Ally knop ontworpen voor consumenten, waardoor deze heel simpel is aan te sluiten. Bij inzet van aanwezigheidsdetectie kunnen de thermostaatknoppen zelfs automatisch in- en afgeschakeld worden. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jouw energielabel misschien wel wordt verbeterd!

radiatorknop

Slim verwarmingsinstallaties aansturen met Hero Balancer

Hero Balancer is jouw digitale huismeester en maakt een ideale afstemming tussen vraag en aanbod van warmte dankzij haar unieke kunstmatige intelligentie.
Zo zorgen wij ervoor dat jouw klimaatinstallatie nooit meer overbodig verwarmt of koelt. Ons algoritme berekent elke 5 minuten de warmtevraag door de weersvoorspelling, jouw gebruikspatroon en de opwarm karakteristiek van jouw gebouw te analyseren.
 
Hero Balancer visualiseert en stuurt vanuit de cloud alle gebouwgebonden systemen aan om de gebouwen waar mensen wonen, werken en leren, duurzaam en gezond te maken. Richt je op de toekomst van jouw gebouwen met het meest innovatieve gebouwbeheersysteem.

Benieuwd naar het verschil tussen thermostaatknoppen?

Danfoss heeft een leuke video waarin Ed Vissenberg de verschillen simpel uitlegt.

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Nóg meer besparing met de krachtige samenwerking tussen Hero Balancer en Airteq 

Bij Hero Balancer begrijpen we de waarde van jouw huidige Airteq binnenklimaatsensoren. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat onze samenwerking met Airteq jou in staat stelt om maximaal gebruik te maken van jouw bestaande infrastructuur. Met onze naadloze integratie tussen Airteq sensoren en het Hero Balancer gebouwbeheersysteem hoef je geen nieuwe sensoren aan te schaffen, en wordt de implementatie van jouw gebouwbeheersysteem nóg betaalbaarder.

Lees meer >

Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject.

En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.