Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject. En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt. Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

2018: De eerste overwinning

In 2018 was het tijd om onze eerste grote triomf te vieren: het winnen van de Greenchoice Energieprijs.

Deze indrukwekkende erkenning bevestigde de impact van Hero’s innovatieve oplossingen en benadrukte het belang van energie-efficiëntie in onze moderne wereld. Als energiebesparingskampioen hebben we met Hero Balancer laten zien dat het mogelijk is om zowel duurzaamheid als winstgevendheid te realiseren.

2019: Groei en scholen

Het succes van Hero leidde tot de noodzaak van een groter hoofdkantoor, en in 2019 verhuisden we naar een gloednieuw pand in Hoorn.

Deze stap markeerde een belangrijke mijlpaal in de groei van ons bedrijf en bood de ruimte en faciliteiten om de innovatie voort te zetten. Met de verhuizing naar Hoorn konden we focussen op het steeds verder opbouwen van ons team.

In datzelfde jaar voerden we een onderzoek uit naar het stookgedrag bij scholen. Het bleek dat scholen vaak onnodig energie verspillen door hun verwarmingssystemen ongecontroleerd te laten draaien tijdens vakanties. We pakten dit probleem aan en ontwikkelden oplossingen om energieverspilling tegen te gaan, waardoor scholen aanzienlijke kostenbesparingen konden realiseren. Wij zijn altijd al betrokken geweest bij het creëren van een duurzame toekomst en het ondersteunen van onderwijsinstellingen.

2020: Nieuwe hoofdstukken

Het jaar 2020 bracht wederom verandering voor Hero Balancer, toen verhuisden wij naar een nieuw pand in Spanbroek.

Deze verhuizing bood ons de gelegenheid om de infrastructuur van ons bedrijf verder te verbeteren en onze groeiende klantenbestand nog beter van dienst te zijn. Door deze stap te zetten, legden wij de basis voor verdere uitbreiding. Niet alleen van ons team, maar ook van onze producten.

Het jaar 2020 was ook het jaar waarin Hero Balancer de SHARE Award won. Hiermee werd onze bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzaamheid in de samenleving erkend. De SHARE Award toonde aan dat wij ons hard inzetten voor het creëren van een schonere en groenere wereld voor toekomstige generaties.

2021: Binnenklimaat in scholen

In 2021 voerden wij een nieuw innoverend onderzoek uit, dit keer naar het binnenklimaat in scholen.

Het onderzoek onthulde schokkende CO2-waarden in basisscholen, wat aantoonde dat er dringend behoefte was aan verbeteringen op het gebied van luchtkwaliteit. Wij gingen direct focussen op oplossingen en ontwikkelingen om de gezondheid en het welzijn van leerlingen te verbeteren en tegelijkertijd energie-efficiëntie te bevorderen.

2022: Finalist voor de WBG Groeiparel prijs

In 2022 werd het bedrijf finalist voor de WBG Groeiparel prijs.

Deze nominatie erkende Hero Balancer als een opkomend bedrijf met een veelbelovende toekomst en onderstreepte de impact die het al had gehad op de energiemarkt.


Wij streven ernaar om gebouwbeheer oplossingen voor o.a. scholen, showrooms en kantoren te blijven innoveren. Met onze technologie en voortdurend onderzoek en toewijding aan duurzaamheid blijven wij de weg banen naar een groenere toekomst.

2023 en daarna: Blijven innoveren

2023 is aangebroken en met trots kunnen we zeggen dat ons team verder is gegroeid en sterker is dan ooit tevoren.

De afgelopen jaren hebben we onze focus gelegd op het ontwikkelen van slimme software voor het aansturen en beheren van onder andere warmteopwekkers, luchtbehandelingskasten en binnenklimaatmonitoring.

Met ons betaalbare en krachtige gebouwbeheersysteem voor MKB maken we korte metten met die hoge CO2-waarden op scholen waar zij zo’n dringende behoefte aan hebben. Het is ons doel om niet alleen energie-efficiëntie te bevorderen, maar ook een gezondere en veiligere omgeving te creëren voor leerlingen en docenten.

6 jarig bestaan en dat vieren wij met…

Terwijl we onze blik op de toekomst richten, is er nog iets spannends dat we met je willen delen. Wij bestaan dit jaar 6 jaar!

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor enkele opkomende beurzen van dit jaar, waaronder onze eigen beurs om ons 6-jarig bestaan te vieren op 29 juni 2023! Wij nodigen jou uit om erbij te zijn! Het wordt een evenement vol inspiratie, innovatie en de kans om te ontdekken wat wij als gebouwbeheersysteem voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Of je nu een eindgebruiker bent die een kijkje wil nemen in de keuken van jouw gebouwbeheersysteem, of gewoon nieuwsgierig bent naar de nieuwste innovaties in gebouwbeheersystemen voor het MKB, onze beurs heeft voor ieder wat wils.

Schrijf je vandaag nog in via onze Eventbrite-pagina en wees erbij op ons jubileumfeest! Hier kun je als eerste kennismaken met onze nieuwste innovaties en de leuke en interessante sessie van Litmar bijwonen over de visie van onze producten. Jij zal als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste innovaties, en meer. Het beste van alles is dat het helemaal gratis is!

Laten we samen verder bouwen aan een wereld van duurzame energie en een toekomst vol bijen!

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Van Zero tot Hero: het opleiden van onze buitendienst

Bij Hero Balancer vinden wij het belangrijk dat je als ervaren regeltechnicus én als beginnende elektromonteur bij ons kan werken. Wij vinden inzet belangrijker dan ervaring, waardoor starters en zijinstromers ook bij ons welkom zijn. Voor deze tweede groep hebben wij een opleidingstraject ontwikkeld. Afhankelijk van jouw eigen kennisniveau word je ingedeeld bij een van onze vier opleidingsniveaus en sturen wij jou met onze regeltechnici op pad om de kneepjes van het vak te leren. Zo word jij van A tot Z klaargestoomd om een volwaardige Hero installateur te worden.

Goed om te weten: ongeacht jouw instroomniveau is er bij Hero Balancer altijd ruimte om extra opleidingen te volgen of certificeringen te halen. Zo groei jij als persoon en wij als bedrijf. Win win dus!

Lees meer >

Waarom een Cloud-GBS dé toekomst is

De verandering naar Cloud-based software voor gebouwbeheersystemen brengt vele voordelen met zich mee. Dit is te danken aan de vele voordelen die cloud-technologie biedt, zoals toegankelijkheid en schaalbaarheid. Hier zijn enkele redenen waarom een Cloud-GBS dé toekomst is:

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.