Van Zero tot Hero: het opleiden van onze buitendienst

Bij Hero Balancer vinden wij het belangrijk dat je als ervaren regeltechnicus én als beginnende elektromonteur bij ons kan werken. Wij vinden inzet belangrijker dan ervaring, waardoor starters en zijinstromers ook bij ons welkom zijn. Voor deze tweede groep hebben wij een opleidingstraject ontwikkeld. Afhankelijk van jouw eigen kennisniveau word je ingedeeld bij een van onze vier opleidingsniveaus en sturen wij jou met onze regeltechnici op pad om de kneepjes van het vak te leren. Zo word jij van A tot Z klaargestoomd om een volwaardige Hero installateur te worden. Goed om te weten: ongeacht jouw instroomniveau is er bij Hero Balancer altijd ruimte om extra opleidingen te volgen of certificeringen te halen. Zo groei jij als persoon en wij als bedrijf. Win win dus!

Niveau 1 monteur

Op pad naar klanten voor monitoring en stand alone ketels.

Tijdens het eerste niveau leer je alles over monitoring van onze simpelste projecten en het koppelen van enkele ketels. Dit doe je middels onze Hero Gateway. Ook leer je onze markt kennen, onze klanten en de kernwaarden van ons bedrijf.

Op basis van je eigen kennen en leercurve hangt het ervan af hoe snel jij groeit tot een volwaardige Hero installateur. Natuurlijk word je intensief begeleid door een monteur van een hoger niveau. Die leert jou alle ins en outs van het vak tot een hoger niveau. Bovendien krijg jij training binnen ons Admin dashboard en gebruik van onze app, evenals monitoring en het aanmaken van projecten van A tot Z.

Niveau 2 monteur

Basiskennis over regeltechnische isntallaties, evenals monitoring en sturing van onze hardware van meer ingewikkelde projecten.

Tijdens het tweede niveau leer jij over de hardware die wij gebruiken., zoals radiatorknoppen en de basis van niet-modulaire PLC’s. Ook leer je hoe je ons gebouwbeheersysteem kunt installeren bij de kleinere projecten.

Zo leer je over onze slimme radiatorknoppen, ruimteregelingen en de basis van niet-modulaire PLC’s. Je wordt begeleid en loopt mee op installatie, waarbij je meer praktijkervaring opdoet bij kleine regeltechnische projecten en leer je hoe je ons systeem kunt installeren.

Beetje bij beetje neemt jouw elektrotechnische en regeltechnische kennis toe. Hierdoor weet jij hoe onze warmtevraag module en productiemodule werken en de laatste kneepjes van onze Hero Gateway.

Niveau 3 monteur

Gevorderde kennis over regeltechnische installaties, evenals alle sturing zonder IO-modules.

Op niveau drie leer je alle overige informatie over onze hardware en kun je bestaande gebouwbeheersystemen zonder IO-modules vervangen. Onder begeleiding leer je de basis over onze modulaire PLC’s, projecten met meerdere radiatorgroepen en zones, waarin bijvoorbeeld ook een luchtbehandelingskast, koeling of ventilatie in voor kunnen komen.

Na het afronden van niveau 3 ben je klaar om zelfstandig op pad te gaan en ons systeem volledig en succesvol te installeren bij onze klanten.

Niveau 4 monteur

Installaties en sturing met IO-modules.

Op niveau vier leer jij de laatste moeilijkste kneepjes van het vak, namelijk installaties die IO-modules bevatten. Dit zijn installaties die in grote gebouwen staan, waarin meerdere soorten hardware worden gebruikt. Denk aan ventilatie, luchtbehandelingskasten met koeling en vloerverwarmingsverdelers.

Na het afronden van niveau 4 bezit je over zo veel elektrotechnische kennis dat jij ons systeem bij de meest ingewikkelde projecten kunt installeren.

Kortom

Hoe meer kennis en ervaring jij al hebt, des te eerder jij een volwaardige Hero installateur bent en bestaande gebouwbeheersystemen kunt vervangen met ons Cloud-GBS.

Het is wel belangrijk om te beseffen dat het als starter praktisch onmogelijk is om binnen zeer korte tijd al op niveau 4 te zitten. Het is afhankelijk van jouw ervaring en leercurve hoe snel jij elektrotechnische kennis opdoet.

Natuurlijk word jij het hele opleidingstraject intensief begeleid. Om je nog beter op te leiden kijken wij ook naar aanvullende individuele cursussen en certificeringen, betaald door Hero. Zo word jij op jouw eigen tempo klaargestoomd tot een echte regeltechnicus. Van Zero tot Hero, dat is waar wij voor staan!

Deel dit nieuwsbericht

Meer nieuwsberichten

Nóg meer besparing met de krachtige samenwerking tussen Hero Balancer en Airteq 

Bij Hero Balancer begrijpen we de waarde van jouw huidige Airteq binnenklimaatsensoren. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat onze samenwerking met Airteq jou in staat stelt om maximaal gebruik te maken van jouw bestaande infrastructuur. Met onze naadloze integratie tussen Airteq sensoren en het Hero Balancer gebouwbeheersysteem hoef je geen nieuwe sensoren aan te schaffen, en wordt de implementatie van jouw gebouwbeheersysteem nóg betaalbaarder.

Lees meer >

Hero’s History: Het verhaal van Hero Balancer naar een Groenere Toekomst

Stel je voor: het is mei 2017 en een klein, vastberaden team trekt vol enthousiasme bij Rockstart in. Met niets meer dan een visie en een handvol ideeën, begonnen we aan een avontuur om de energiebranche naar een groenere toekomst te tillen. Binnen enkele maanden stonden we als twee energieke bijen klaar voor ons allereerste pilotproject.

En vanaf dat moment ging het alleen maar sneller. Met elke stap die we zetten, elke overwinning die we behaalden, groeide onze vastberadenheid en ons verlangen naar succes. We werden de drukste bijen in de wereld van gebouwbeheer, zoemend van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Laten we eens teruggaan in de tijd en een kijkje nemen in de geschiedenis van onze bezige bijen in de afgelopen jaren.

Lees meer >

Neem contact met ons op

Hoe kunnen we je bereiken?
Wanneer wil je teruggebeld worden?

Gratis demo via Microsoft Teams

Krijg jouw vragen beantwoord en kijk samen met een van onze Smart Building Advisors hoe Hero jou kan helpen met jouw vraagstuk.

Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een demo van 15 minuten in.